HomeMachinesAandrijven en besturenVideojet lanceert nieuwe generatie printers met toonaangevende functies

Videojet lanceert nieuwe generatie printers met toonaangevende functies

Fabrikanten eisen een hoge nauwkeurigheid en leesbaarheid van codes, bij een efficiënte productielijn en waarbij de totale kosten zo laag mogelijk zijn. Om aan deze behoefte te voldoen heeft Videojet de volgende generatie van TTO-producten gelanceerd. De Videojet 6530 en 6330 worden geleverd met revolutionaire iAssure-technologie, een baanbrekend, geïntegreerd Code Assurance-systeem dat veelvoorkomende printgebreken automatisch detecteert.

Gebruikers kunnen de technologie gebruiken ter aanvulling van bestaande processen voor kwaliteitscontrole en kunnen nu besluiten de lijn te stoppen wanneer meerdere algemene printgebreken worden ontdekt, waardoor er minder producten hoeven worden weggegooid of herbewerkt.

“Videojet iAssure-technologie helpt onze klanten consistent hoogwaardige afbeeldingen te leveren door printgebreken op te sporen die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld vuile printkoppen, ongelijke printoppervlakken of lintkreukels”, aldus Heidi Wright, Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “iAssure-technologie is een aanvulling op de bestaande processen voor kwaliteitscontrole. Geen enkele andere TTO-printer op de markt kan dit doen.”

Videojet begrijpt dat producenten de flexibiliteit willen om te kiezen hoe de printer in de productielijn past. De Videojet DataFlex 6530- en 6330-printers hebben een modulair ontwerp waarmee de stroomaanvoer bij de controller kan worden geplaatst of gescheiden en gemonteerd kan worden in de behuizing van de verpakkingsmachine. Voor producenten die willen dat er minder onderdelen worden blootgesteld in een productieomgeving, kan de printer ook worden beheerd door de webinterface van verpakkingsmachine, zodat er niet langer een Videojet-controller vereist is. Hierdoor kunnen producenten een centraal controlepunt hebben voor hun printer en de verpakkingsmachine.

De Videojet 6530- en 6330-printers kunnen ook printen op verpakkingen met treksluiting of zakken met verschillende dikte zonder dat hier een speciale instelling voor nodig is. Deze nieuwe printers kunnen ook gebruikt worden op folie met hersluitbare zakken met treksluiting in elke verpakking, waardoor klanten meer flexibiliteit hebben.

De nieuwe TTO-printers gebruiken een volledig elektronisch printerontwerp dat de noodzaak voor perslucht elimineert, waardoor bedrijfskosten kunnen worden verlaagd en doorvoer kan worden verhoogd met 25 procent. Het is nu ook niet meer noodzakelijk om de hoeveelheid vereiste luchtdruk aan te passen bij het verbeteren van slechte printkwaliteit, wat de kans op vroegtijdige slijtage van de printkop vermindert.

“Onze klanten hebben oplossingen nodig die meer productiviteit en kwaliteit leveren. De nieuwe 6530- en 6330-printers zijn voorzien van toonaangevende functies die hier aan voldoen”, zegt Wright. “Wij zijn enthousiast om de nieuwste innovaties op TTO-gebied op de markt te kunnen brengen.”

Kijk voor meer informatie op www.videojet.nl.