HomeNieuwsBedrijven en personenVH Vertical Packaging uit Weert viert haar 25-jarig bestaan

VH Vertical Packaging uit Weert viert haar 25-jarig bestaan

VH Vertical Packaging viert haar 25-jarig bestaan. We kijken kort terug op de historie van het bedrijf dat door Mathieu Truijen en Marcel Wetemans in 1998 officieel werd opgericht. In het begin was het vooral de handel in gebruikte machines en het reviseren van verticale verpakkingsmachines. VH Verpakkingsmachines (zo heette het toen) viel vooral op door de hoge mate van service, betrokkenheid en het accent op persoonlijk contact met de klant.

Mede daardoor ontstond de vraag naar nieuwe machines en complete verpakkingslijnen. In 1999 werd er een samenwerking opgestart met Velteko. Een Tsjechische producent van hoogwaardige verticale verpakkingsmachines. Tot op heden is VH Vertical Packaging de meest succesvolle partner van Velteko en inmiddels niet alleen voor de Benelux, maar ook voor Spanje en een deel van Duitsland.

In 2006 introduceerde VH Vertical Packaging de Centurion en werd daarmee zelf producent. De combinatie tussen de Centurion, Velteko en gereviseerde machines was een succes omdat het elkaar aanvult. Dat is nog steeds zo.

Het nieuwe pand dat in 2015 werd aangekocht aan de Marconilaan in Weert zorgde voor een modernere uitstraling en minder associatie met gebruikte machines en handel. In dat jaar kwam Freek Jacobs het team versterken met als doel een goede allround manager in huis te halen die in de toekomst mede-eigenaar zou worden.

VH Vertical Packaging heeft een gestage groei doorgemaakt en de Centurion en Velteko machines staan naar tevredenheid bij veel klanten te draaien. De fameuze service en het oprechte klantcontact wordt door klanten wereldwijd enorm gewaardeerd.

De toekomst van het bedrijf ligt meer en meer in handen van de opvolgers. In de komende 10 jaar zullen Freek, Tim en Joeri stap voor stap de aandelen overnemen. Marcel blijft al die tijd als mede-eigenaar actief en heeft zijn favoriete taak op zich genomen; het bedrijf internationaal op de kaart zetten. In diverse landen zijn inmiddels distributeurs actief en sinds 2022 heeft VH een eigen vestiging in Spanje, VH Vertical Packaging Iberia S.L.

We gaan gezamenlijk de toekomst in om u als klant zo goed mogelijk te bedienen met een mooi team, een groeiend netwerk in het buitenland en een fantastisch product.

We kijken vol verwachting uit naar de volgende 25 jaar. Terwijl we het zilveren jubileum van ons bedrijf vieren, houden we vast aan onze inzet voor onze klanten en onze service.

www.vhnl.com