HomeMachinesAandrijven en besturenVH verkleint kans op storingen en stilstand met nieuwe software

VH verkleint kans op storingen en stilstand met nieuwe software

VH Vertical Packaging is opgericht in 1998 en inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken speler in de markt van verticale verpakkingsmachines voor de food- en non food industrie. Met volledig nieuwe besturingssoftware en het platform MyCenturion wil VH Vertical Packaging de kans op storingen en onnodige stilstand tot het absolute minimum te beperken. “Hiermee wordt perfect ingespeeld op de behoefte van onze opdrachtgevers”, vertelt Freek Jacobs van VH Vertical Packaging.

Joeri Leeters van VH Vertical Packaging en Johan Craemers van JC Techniek stonden als een team aan de spreekwoordelijke wieg van de nieuwe besturingssoftware en het platform MyCenturion. Joeri vanuit zijn kennis van de Centurion en Johan vanuit zijn ervaring met programmeren. “VH Vertical Packaging wilde de software naar een hoger plan brengen, waarbij snelheid, kwaliteit, nauwkeurigheid en gebruiksgemak voorop stonden”, weet Johan Craemers nog.

Het resultaat van een zeer lange ontwikkel- en testfase is een geavanceerd en erg eenvoudig te bedienen besturingssysteem. Joeri Leeters: “De techniek achter de besturing van de Centurion mag niet achterlopen, want we willen uiteindelijk één platform voor alle machines en we willen met ‘predictive maintenance' bovendien naar een uptime van 100%.”

En hoewel men er alles aan doet om onnodige stilstand van verpakkingsmachines te voorkomen, is het voor klanten een fijne gedachte dat VH Vertical Packaging dag en nacht bereikbaar is voor service en reparatie op afstand of op productielocatie. “In geval van storing kunnen we tegenwoordig in meer dan de helft van de gevallen volstaan met onze online hulp via Remote Engineer. We kunnen realtime meekijken in de machine en zorgen voor adequate informatie, ondersteuning of updates”, legt Joeri Leeters uit.

De gebruiksvriendelijkheid, hoge uptime en lage onderhoudsbehoefte maken de Centurion verticale verpakkingsmachine van VH Vertical Packaging dan ook tot een topper in het premium segment. Freek Jacobs: “Ambachtelijke techniek vanuit een eigentijds bedrijf. Met inmiddels honderden operationele installaties doen we er alles aan om iedere klant tevreden te stellen. We noemen dit ‘result with a smile'.”

www.vhnl.com