VH Vertical Packaging heeft haar Centurion verpakkingsmachine door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd. Het bedrijf streeft er namelijk naar de machine geheel onderhoudsvrij te maken. “Ze hebben bijna geen onderhoud meer nodig. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Het enige wat nog gedaan moet worden is het vervangen van elementen, teflon en andere wearables. Dat houdt de kosten laag en zorgt ervoor dat de machines vrijwel niet meer stil hoeven te staan”, vertelt directeur Marcel Wetemans.

Marcel Wetemans: “Wij kunnen slijtage van de machine in het algemeen, en de motoren in het bijzonder, heel nauwkeurig monitoren tijdens de levensduur van de machine. In onderstaande grafieken is te zien dat in twee jaar vrijwel geen verandering is opgetreden in de werking van de motoren terwijl de betreffende klant 24/7 produceert. Dit komt neer op nauwelijks meetbare slijtage van zowel de motoren als van de mechanische componenten die hierdoor aangedreven worden.”

Mocht er onverhoopt iets kapot gaan dan garandeert VH Vertical Packaging dat reparaties snel worden ingepland. De Centurion is dusdanig modulair opgebouwd dat complete groepen op eenvoudige wijze uit te bouwen zijn. Dat verkort de hersteltijd volgens het bedrijf tot wel 40 procent ten opzichte van andere verticale verpakkers.

“In geval van storing kunnen wij tegenwoordig in meer dan de helft van de gevallen volstaan met onze online hulp via Remote Engineer. Wij kunnen realtime meekijken in de machine en zorgen voor adequate informatie, ondersteuning of updates. Dit resulteert voor onze klanten in lagere kosten en voor ons optimaliseert het de inzet van onze monteurs. Een monteur is veel waardevoller in onze werkplaats dan wanneer hij op uurtarief bij klanten bezig is”, aldus Marcel Wetemans.

De verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging zijn ‘end of the line’ machines en de uptime is dan ook van het grootste belang. Vers of diepgevroren product kan immers niet zomaar wachten in geval van calamiteiten. Marcel Wetemans: “Daarnaast is de ‘Total Cost of Ownership’ een steeds meer bepalende factor voor onze klanten bij de aanschaf van nieuwe machines. Wij buigen ons graag over verticale verpakkingsvraagstukken. Met maar één doel: ‘result with a smile’.”

www.vhnl.com

DELEN