HomeDossiersCoronacrisisVH stelt zich realistisch, praktisch en doortastend op in coronacrisis

VH stelt zich realistisch, praktisch en doortastend op in coronacrisis

Bij VH Vertical Packaging in Weert, een niet meer weg te denken producent en importeur in de markt van verticale verpakkingsmachines, houdt men de media in de gaten en bespreekt men dagelijks de actuele impact die het coronavirus op hen, hun klanten en hun leveranciers kan hebben. “Waar je ook bent en wat je ook doet, het coronavirus is een dreiging die we serieus moeten nemen. Dit zal de komende tijd zeker impact hebben en daarom bekijken we van dag tot dag en van geval tot geval hoe we op een verantwoorde manier omgaan met deze vervelende situatie”, vertelt Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging.

“Iedereen die thuis kan werken doet dat ook en heeft inmiddels zijn weg daarin gevonden. We hebben heel veel klantcontact en onze oprechte individuele interesse wordt erg gewaardeerd. Iedereen zit immers in dezelfde situatie maar de consequenties zijn niet voor iedereen hetzelfde. Deze crisis is zeer ongewenst, maar maakt ons creatiever dan ooit.”

Toch zijn er de afgelopen weken door anticyclisch denken en handelen en gevoelsmatig tegen de stroom in meerdere mooie opdrachten binnen gekomen. Het argument hierbij was steeds dat men juist na de coronacrisis alle aandacht wil kunnen geven aan een vloeiende doorstart naar een meer normale productiesituatie. “We werken door, houden afstand en zorgen dat de voedselketen perfecte verpakkingen kan blijven maken”, voegt Freek Jacobs toe.

Als de markt weer aantrekt en levertijden zouden oplopen, dan hebben bedrijven die deze tijd gebruiken voor aanpassingen of uitbreiding van hun machinepark een belangrijke voorsprong. “Ga er vanuit dat alles in stapjes weer richting een soort van normale situatie zal evolueren en er binnen bedrijven vooral veel aandacht nodig is om de processen intern te managen. Goede voorbereiding is het halve werk. Realistisch, praktisch en doortastend. Ook op deze manier zorgen we zoals altijd voor een ‘result with a smile'”, besluit Marcel Wetemans en wenst iedereen veel succes in de komende tijd.

www.vhnl.com