Home Nieuws Verpakkingen Vetipak ontzorgt klant met goede verpakking tegen scherpe prijs

Vetipak ontzorgt klant met goede verpakking tegen scherpe prijs

Stel: je hebt een private label voor chocoladeproducten en je wilt een nieuw merk op de markt brengen. Het product zit goed in elkaar en je hebt ook nog eens toegang tot verkoopkanalen in heel Europa en daarbuiten. Dan hoort daar ook een perfecte verpakking bij. Inmiddels staan de mini’s van Choco Shocks in een stijvolle quatro seal stazak in de schappen.

De uitdaging was duidelijk voor Wouter Struijs, Area Manager New Business van Strootman Group: hij had een verpakking nodig voor de krokante mini chocoladereepjes van Choco Shocks. Maar hand-in-hand met die wens ging een uitdagend eisenpakket. “We hebben een intrinsiek goed product, maar onze producent kan het niet verpakken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de juiste partner die dat wel kan. We zochten een goede verpakking tegen een scherpe prijs, want we werken met krappe marges; de consumentenprijs van de mini’s mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan één euro. Tegelijk wilden we wel dat onze verpakking opvalt in de schappen, bijvoorbeeld door een luxe uitstraling.”

Joergen Pleijte, Business Development Manager bij Vetipak, pakte het verpakkingsvraagstuk samen met Wouter aan. Inkoop, voorfinanciering, waste management, co-pack oplossingen… via het full-serviceconcept van Vetipak ligt de snelweg inmiddels open voor Choco Shocks. “Het is altijd mooi om te helpen bij de lancering van een nieuw product of merk. Voor de Choco Shocks mini’s hebben we gekozen voor een quatro seal: een stazak met vier gesealde randen. Dat is de perfecte techniek voor dit product: kostentechnisch aantrekkelijk en geschikt voor een opvallende presentatie in de retailomgeving. We hebben gebruik gemaakt van onze ervaring in vergelijkbare projecten en konden de kostprijs laag houden door de inzet van de juiste verpakkingsleveranciers uit ons netwerk.”

Wouter verwachtte van Vetipak vooral ontzorging. “We zijn een handelsbedrijf, sterk in het in- en verkopen van goederen. Met co-packing willen we ons niet bezighouden. We willen wel het maximale resultaat binnen onze beschikbare middelen. Ik moet zeggen: Vetipak heeft haar meerwaarde bewezen. Er zijn opties om het Choco Shocks-assortiment uit te breiden. In dat geval is een keuze voor opnieuw Vetipak niet meer dan logisch.”

www.vetipak.com