HomeNieuwsBedrijven en personenVetipak breidt de co-packactiviteiten voor Kraft Heinz uit

Vetipak breidt de co-packactiviteiten voor Kraft Heinz uit

Op Park 15 in het Gelderse Oosterhout hebben we in april onze nieuwste co-packvestiging geopend. Dit Vetipak-onderdeel is te vinden in het gebouw van onze partner AG Logistics. Net als op de AG-locatie in Ede verzorgen we hier co-packactiviteiten voor Kraft Heinz. In Oosterhout doen we dat voor hun markten in de Nordics, het Midden-Oosten en Afrika en andere exportlanden.

“Een deel van het assortiment stapelen of casen we om, bundelen we of labelen we”, aldus onze supervisor Medina Osmanovic. “Ook bouwen we displays. Om alles soepel te laten verlopen zijn een duidelijke werkwijze en een goede, respectvolle samenwerking belangrijk. In dit artikel vertel ik meer over ieders rol binnen dit mooie 3PL-verbond (third party logistics).”

Rickard Säterö (Kraft Heinz) is logistiek manager voor de Nordics-landen Zweden, Denemarken, Noorwegen en IJsland. Hij zorgt ervoor dat de business soepel draait, met efficiënte logistiek en een goede vertaling van de marktwensen in haalbare doelen. Ook managet hij de 3PL-samenwerking. Rickard begon in november 2022 en was meteen betrokken bij de opstart. Gelukkig kon hij hierbij gebruikmaken van de kennis en ervaring van zijn Benelux-collega’s. Die leidden in 2021 een vergelijkbare transitie.

Inmiddels is Rickard het aanspreekpunt binnen Kraft Heinz voor de co-packoperatie. Dagelijks beheert hij de processen en minimaliseert hij de risico’s, waarmee hij bijdraagt aan een geoliede supply chain. Ook is Rickard ons contactpersoon voor de re-packactiviteiten voor het Midden-Oosten en Afrika en de rest van de exportmarkten.

Patrick Teeuwissen (AG Logistics) is operationeel teamleider bij de AG Logistics-vestiging in Oosterhout. Zijn team bestaat uit 35 logistieke medewerkers. Patrick is medeverantwoordelijk voor alle palletbewegingen en is het aanspreekpunt voor het Vetipak-team op de werkvloer. In de voorbereiding was hij lid van het co-packprojectteam.

Patrick kijkt terug op een soepele opstart. Te danken aan de concrete actielijst en wekelijkse teamvergaderingen. Ook was het handig om terug te kunnen vallen op de ervaring vanuit de Ede-vestiging. Nu de operatie draait, start de dagelijkse routine met de Kraft Heinz-afroeporders voor pallets met bulk- en verpakkingsmateriaal. Na het co-packproces gaan de pallets terug het warehouse in: klaar voor transport.

Mateusz Sendera (Vetipak) is assistent teamleider en verantwoordelijk voor het complete co-packproces. Zijn taak is het managen en trainen van de lijnverantwoordelijken en productiemedewerkers. Hij is de spin in het web voor de dagelijkse communicatie tussen Kraft Heinz, AG en Vetipak. Mateusz, die in het verleden al eerder voor ons werkte, keerde een jaar geleden terug toen hij deze functie hoorde. Hij maakte zijn rentree met een training on the job in Ede.

In het wekelijks overleg met de teamleden van Kraft Heinz en AG checkt Mateusz de capaciteit en alloceren ze de benodigde bulk en verpakkingsmaterialen. Na een definitieve bevestiging start de voorbereiding van de re-packactiviteiten, zoals het reserveren van de productiemedewerkers bij de uitzendbureaus, het controleren van de materialen en het voorbereiden van de productielijnen. Dankzij de goede samenwerking loopt het gesmeerd.

www.vetipak.com