HomeDossiersE-commerceVerzendverpakkingenshop.nl heeft primeur met start SmartiX

Verzendverpakkingenshop.nl heeft primeur met start SmartiX

Voor Bunzl Retail & Industry is 8 februari 2018 een historische dag geweest, want toen is SmartiX live gegaan. SmartiX is een toepassing die het Internet of Things op verpakkingsgebied een stuk dichterbij brengt. Met dit concept kan de consument namelijk met zijn smartphone een NFC-label op de verpakking scannen waarna de klant via de SmartiX-app toegang krijgt tot zijn of haar bestelinformatie via een beveiligd protocol. Zo kan alleen de besteller bij de gegevens op dit NFC-label.

Vrijwel alle Android smartphones zijn voorzien van een ingebouwde NFC-scanner. Met SmartiX kunnen de klanten van Verzendverpakkingenshop.nl mobiel order- en productinformatie vinden, het retourproces starten en met één druk op de knop contact opnemen met de klantenservice. Via SmartiX heeft de klant onmiddellijk rechtstreeks contact met de verkoper van zijn product, wat zijn koopervaring ten goede komt. Alle labels bij verzendingen van Verzendpakkingenshop zullen worden voorzien van een SmartiX label.

Voordelen retailer

Ook voor de retailer zijn de voordelen van SmartiX evident. De versnelling van het retourproces is daar een van de belangrijkste van. Door de directe link met de klant via het NFC-label kan directe identificatie en matching plaatsvinden van retourproducten, hetgeen een grote stap betekent in het automatisch verwerken van retourorders en het optimaliseren van het logistieke proces.

Een ander groot voordeel van deze communicatiemethode is de mogelijkheid om de aankoopervaring te personaliseren. “De consument vindt snelle en persoonlijke service steeds belangrijker. Dankzij het SmartiX-label op hun verpakkingen kunnen retailers op afstand zorgen voor een optimale beleving. We zijn er daarom van overtuigd dat SmartiX voor andere bedrijven ook zeer interessant is”, aldus Rob Wennink, General Manager van Bunzl.

Diverse projecten

Bart van Geel, Internet of Packaging specialist, speelt daar verder op in: “We hebben al diverse projecten lopen, bijvoorbeeld waar SmartiX gebruikt wordt ter vervanging van verzendpapieren, het starten van garanties en het garanderen van leverzekerheid. SmartiX is eigenlijk heel divers.”

Uitbreiding van de functionaliteiten van SmartiX voor Verzendverpakkingenshop.nl zijn volgens het bedrijf niet uit te sluiten. Te beginnen met de lancering van de iOS versie van de app in de eerste helft van 2018. Bekijk hieronder hoe de livegang is verlopen op 8 februari.

www.bunzl.nl