HomeDossiersDesignVerstraete levert ook de IML-labels voor bekroond dessertpotje Valio

Verstraete levert ook de IML-labels voor bekroond dessertpotje Valio

De Finse zuivelproducent Valio heeft een gebruiksvriendelijke, spuitgegoten verpakking bedacht. Deze bijzondere verpakking voor lactosevrije panna cotta werd ontwikkeld door RPC Superfos en kreeg een uniek openingsmechanisme onderaan. Daardoor kan de consument het dessert snel en mooi opdienen.

Panna cotta met fruitcoulis is over de hele wereld een populair dessert. Zo ook in Finland, waar Valio een van de grootste zuivelproducenten is. Het Italiaanse toetje vormde de inspiratiebron voor het nieuwe lactosevrije dessert van Valio: Valio Eila. Valio vroeg het gerenommeerde verpakkingsbedrijf RPC Superfos om een potje op maat te ontwikkelen voor dit dessert. RPC Superfos heeft heel wat ervaring met spuitgieten en besloot om de hulp van Verstraete in te roepen.

Zuivelproducent Valio wist hoe de ideale verpakking er moest uitzien toen het contact opnam met RPC Superfos. Juhana Pilkama, manager verpakkingsontwikkeling bij Valio, legt uit: “In onze briefing stond dat het potje van uitstekende kwaliteit moest zijn, er geweldig moest uitzien en een voortreffelijk gebruiksgemak moest bieden. Volgens onze marktanalyse zijn consumenten continu op zoek naar gemakkelijke tussendoortjes die toch luxueus aanvoelen. Voor de nieuwe verpakking op maat vroegen we dan ook RPC Superfos om hulp, omdat we in het verleden al met succes met hen hadden samengewerkt.”

In nauwe samenwerking met Valio ontwikkelde RPC Superfos een spuitgegoten verpakking met een uniek openingsmechanisme, zodat de consument de panna cotta snel en leuk kan opdienen. Het opmerkelijke potje beschikt over een handig klik-en-druksysteem onderaan. In drie eenvoudige stappen ligt het dessert mooi op een bord, klaar om van te smullen. Verwijder gewoon het zegel bovenaan, draai het potje ondersteboven en druk een paar keer op de knop onderaan. Daardoor breekt de verpakking op drie plaatsen open, zodat de pudding en de fruitcoulis geleidelijk uit het potje van 150 ml glijden.

Valio en RPC Superfos maken graag gebruik van de kwalitatieve IML-labels van Verstraete. Maar om de juiste oplossing voor dit potje te vinden, was er veel werk aan de winkel en waren heel wat tests nodig.

Johan Rosell, constructiemanager bij RPC Superfos, legt uit: “Het was erg aangenaam samenwerken met Verstraete. De IML-leverancier was een grote hulp tijdens dit uitdagende en geweldige project. De grootste technische uitdaging was het openingsmechanisme ontwikkelen. We gebruikten drie verschillende testmatrijzen om het ontwerp bij te schaven, maar uiteindelijk lukte het ons toch.”

Jan Van Iseghem, IML-salesmanager voor Noord-Europa bij Verstraete, verduidelijkt: “Valio was op zoek naar topkwaliteit en dat is net wat IML te bieden heeft: de drukkwaliteit is uitstekend en we kunnen de verpakking volledig in één label stoppen. Bovendien zijn onze labels sterk, hygiënisch en bestand tegen vocht en grote temperatuurschommelingen. Daarom is IML de perfecte oplossing voor een gekoeld product zoals dit dessert.”

Uiteraard is iedereen in zijn nopjes met het resultaat. De Valio Eila crèmepudding in de gebruiksvriendelijke verpakking is een groot succes. De verkoopcijfers hebben de verwachtingen ruimschoots overtroffen en de verpakking is al twee keer in de prijzen gevallen met een ScanStar en een WorldStar.

Bij de uitreiking van de ScanStar haalde de jury de volgende redenen aan: “De jury bekroont deze verpakking met een ScanStar, omdat het een nieuwe en innovatieve oplossing is. Deze verpakking heeft een toegevoegde waarde en biedt een nieuwe manier om het product op te dienen. Ze zorgt voor interactie tussen de eindgebruikers en de merkeigenaars. Dit is het functionele resultaat van een inventieve denkwijze en tilt de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau. Er staat ook duidelijk omschreven hoe de pudding geserveerd moet worden. Het resultaat: het product is mooi gepresenteerd op het bord.”

Kijk voor meer informatie op www.verstraete-iml.com.