HomeDossiersDesignVerstraete IML werkt mee aan on-the-go ijsverpakking voor Froneri

Verstraete IML werkt mee aan on-the-go ijsverpakking voor Froneri

Nestlé Brasil Ice Cream heeft een reeks monoverpakkingen van 140 ml met een peelable IML-deksel met ‘spoon-in-the-lid' gelanceerd. De Braziliaanse consument lepelt ijs van Froneri sindsdien waar en wanneer hij maar wil, want hij heeft altijd een lepel ter beschikking. Als joint venture bundelt Froneri de kennis en expertise van Nestlé en R&R Ice Cream (foto). Spuitgieter Plasticos Regina, ijsproducent Froneri en Verstraete IML stonden in voor de ontwikkeling en de productie van het nieuwe IML-deksel: een sterk staaltje teamwerk.

De ijsdivisie van Froneri telt 15.000 medewerkers, is actief in 22 landen en heeft zijn hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk. Vakkennis en de passie om innovatief ijs te produceren staan centraal bij Froneri. De ijsproducent mikt bewust op verschillende doelgroepen met premium, mainstream en voordeelverpakkingen. Froneri kiest sinds december 2016 voor een peelable IML-deksel voor zijn on-the-go ijs in Brazilië. Henrique Bechara, packaging development Nestlé Brasil, legt uit waarom: “Wij kennen de voordelen van IML al langer omdat we het gebruiken voor andere verpakkingsoplossingen. IML verleidt de consument met een premiumuitstraling. Bovendien is het technisch mogelijk om een lepel te integreren in een IML-deksel en dat creëert een groot concurrentievoordeel. De consument kan zijn ijsje meteen opeten, hij heeft altijd een lepel bij de hand.”

Froneri wilde een deksel met gemakkelijk afneembare lepel, zodat de consument zijn ijsje kan openen, de lepel van het deksel kan halen en onmiddellijk kan genieten. Bovendien blijft de lepel intact tijdens het vullen, stapelen en vervoeren van de ijsverpakkingen. Extra voordeel: IML-deksels met spoon-in-the-lid elimineren twee stappen uit het reguliere productieproces: het label hoeft achteraf niet meer aangebracht worden, het is geïntegreerd in het deksel. En ook de lepel maakt meteen deel uit van het deksel. Alles vormt één mooi geheel. Bovendien verhoogt de hoge IML-drukkwaliteit de uitstraling van het product en dat versterkt dan weer het merkimago bij de consument.

Bruno Dedomenici, Associate Industrial Director bij Plasticos Regina: “De grootste uitdaging bij dit project was de ideale lepel in het deksel integreren. Verstraete IML stuurde ons daarom enkele testlabels. Aan de hand van wederzijdse feedback werkten we zo samen met alle partijen aan de beste functionaliteit, een optimaal design en pasklare matrijzen. Wij raden Verstraete IML zeker aan als IML-partner. Hun hoge engagement en technische ondersteuning was essentieel voor het welslagen van dit project.” Dankzij de uitstekende samenwerking tussen alle partijen (ijsproducent Froneri, spuitgieter Plasticos Regina en IML-labelproducent Verstraete IML) kon het nieuwe Peelable IML-deksel met spoon-in-the-lid ook heel snel geïmplementeerd worden.

Klik hier voor een filmpje van de nieuwe verpakking…

Kijk voor meer informatie op www.verstraete-iml.com.