Verstraete IML kaapt gouden medaille weg bij IPSA Gold Pack Awards

Tijdens een prachtige ceremonie in Johannesburg kaapten RPC Astrapak Marcom, Verstraete IML en Sigalo Foods onlangs samen een gouden medaille weg bij de IPSA Gold Pack Awards 2018. Dit in de sterk beconcurreerde categorie ‘Food’ voor uitstekend verpakkingsdesign met de metallic IML-vlootjes van Rama.

Rama is marktleider in de Zuid-Afrikaanse spreadcategorie met een waardeaandeel van meer dan 30%. Rama Original vormt de kern van de merkenportefeuille en is zowel in wikkel als in een vlootje verkrijgbaar. De wikkel van 500 gram van Rama Original is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de voornaamste SKU’s en een benchmark voor de categorie in een herkenbare koperbronzen wikkel.

In 2016 startte het team van Rama, dat bestond uit verkoop- en verpakkingsingenieurs, een project op om de vlootjes van Rama Original aan te passen aan de marktbenchmark – de glanzende, koperbronzen wikkel. Het vlootje werd in 2016 met succes geüpgraded naar een metallic verpakking en ligt in de rekken mooi naast de glanzende Rama Original-wikkel. Zo versterkt het op een consequente manier de branding en kan de Rama-consument het product makkelijker terugvinden in de rekken.

De award betekent een doorbraak voor ‘in-mould labelling’ in Zuid-Afrika. Vroeger zou de statische elektriciteit een groot probleem gevormd hebben voor deze omschakeling en de ontwikkeling van metallic IML-labels in de weg gestaan hebben. Tijdens het IML proces wordt statische elektriciteit gebruikt om het IML label op zijn plaats te houden. Omdat 100% metallic labels elektrisch geleidend zijn, voeren ze de statische lading af. Dit creëert instabiliteit tijdens het inspuiten van de polyprop. Dat zorgt dan weer voor een foutieve alignering van de IML labels en extra uitval. In normale omstandigheden zijn metallic IML labels in standaardmatrijzen dus niet eenvoudig te verwerken.

www.verstraete-iml.com