HomeNieuwsBedrijven en personenVerstraete IML gaat fors investeren in productielocaties

Verstraete IML gaat fors investeren in productielocaties

Verstraete IML staat naar eigen zeggen nooit stil, ook niet in het voorbije jaar. Om deze reden gaat het bedrijf dan ook fors investeren. Koen Verstraete, Managing Director bij Verstraete IML en Dieter Maes, Business Development & Marketing Manager bij Verstraete IML, blikken in dit artikel terug en stellen de toekomst scherp.

“We zagen opnieuw een sterke groei in 2017. Daarom blijven wij grote investeringen doen in onze Belgische productielocaties. Om onze capaciteit te verhogen en onze levertermijnen te verkorten voor onze klanten. Europa blijft onze grootste markt en wij willen er alles aan doen om onze klanten goed te bedienen. Na de investeringen van de voorbije jaren in extra infrastructuur, machines en mensen focusten wij dit jaar opnieuw op extra mensen, maar ook op investeringen in research en in procesinnovatie”, vertelt Koen Verstraete.

Dieter Maes: “Onze IML-labels zijn een halffabricaat en wij willen dat de verwerking daarvan zo efficiënt mogelijk verloopt. Daarom zitten wij constant samen met spuitgieters en andere partners om onze materialen en processen te optimaliseren. We vergroten ook continu onze vakkennis via het eigen onderzoekscentrum en we gebruiken al deze knowhow om onze klanten en partners te ondersteunen.”

Multi-Color Corporation

Verstraete IML was tot voor kort onderdeel van Constantia Flexibles, een Oostenrijkse verpakkingsproducent die actief is in drie segmenten, namelijk pharma, food en labels. “Na een gedetailleerde herziening van hun strategie besliste Constantia Flexibles dat de optimaal presterende afdeling labels beter af zou zijn met een andere partner die zijn voortdurende groeiverhaal ondersteunt. Multi-Color Corporation heeft de tweede grootste labelgroep ter wereld gecreëerd door te fusioneren met Constantia’s labelafdeling en Wendel zal blijven deelnemen aan de groeiende labelmarkt door zijn positie van grootste aandeelhouder binnen Multi-Color”, aldus Koen Verstraete.

Dieter Maes: “De vroegere EVP Labels van Constantia Flexibles, Mike Henry, wordt de nieuwe CEO van Multi-Color Corporation. Dat betekent dat de continuïteit voor ons gegarandeerd is. Er verandert weinig aan de rapporteringslijn en hij kent ons bedrijf door en door. De toekomst voor Verstraete IML is dus verzekerd.”

Voordelen van de overname

“De overname is sowieso een goede zaak voor Verstraete IML en onze klanten. MCC focust voor 100 procent op labels en sluit zo perfect aan bij onze kernactiviteit. Bovendien heeft MCC wereldwijd 70 operationele sites. Dat biedt kansen om ook onze globale footprint te vergroten. Verder zijn wij als Verstraete IML sterk in injection moulding en thermoforming IML, terwijl MCC groot is in blow moulding IML. Onze technologische knowhow samenleggen kan dus nieuwe opportuniteiten opleveren. Last but not least, MCC is een Amerikaanse groep en Amerika is nog altijd een belangrijke groeimarkt”, licht Koen Verstraete toe.

Koen Verstraete: “We willen ons marktleiderschap in Amerika sterk uitbreiden en de Amerikaanse klant nog beter bedienen via een lokale productielocatie. Daarom planden wij eind 2017 de opening van een extra productielocatie in Clarksville, Tennessee. Op een site van een zusterbedrijf van Constantia Flexibles. Maar zodra de verkoop van Constantia Labels bekend raakte zetten wij onze bouwplannen on hold. Er bleek veel interesse van Amerikaanse bedrijven en dat kon onze plannen beïnvloeden.”

Expansieplannen in Noord-Amerika

“Na de overname door MCC voerden wij samen met hen een nieuwe studie uit en verhuisden onze productieplannen naar een MCC-pand in de buurt van Cincinnati. De ligging is beter voor onze klanten en Cincinnati is een grotere metropool. Daardoor hopen we gemakkelijker de juiste medewerkers aan te trekken. Het enige nadeel is dat de opening van de nieuwe productielocatie in Noord-Amerika daardoor enkele maanden vertraging oploopt”, aldus Dieter Maes.

Koen Verstraete voegt toe: “We plannen operationeel te zijn in Q2 van 2018 in plaats van eind 2017. We kijken er al naar uit om onze Noord- en Zuid-Amerikaanse klanten tijdens de NPE Beurs in mei 2018 gedetailleerd te informeren over onze productielocatie in de Verenigde Staten.”

Kijk voor meer informatie op www.verstraete-iml.com.