HomeMachinesEtiketteren en printenVerpakte producten krijgen etiket met systemen VWS Nederland

Verpakte producten krijgen etiket met systemen VWS Nederland

VWS Nederland is opgericht in 2001, maar de ervaring van de mensen achter het bedrijf gaat veel verder terug. “We hebben reeds bij diverse producenten in de voedingsmiddelenindustrie in binnen- en buitenland onze weeg- en etiketteersystemen mogen leveren. Grote kans dan ook dat verpakte producten een etiket hebben gekregen met een systeem uit onze Octopus-serie. Dit geeft aan dat er vanuit de markt vraag is naar onze kennis, flexibiliteit en service”, vertelt directeur Patrick van der Vegt van VWS Nederland.

VWS Nederland is gespecialiseerd in snelle en betrouwbare systemen voor het handmatig of automatisch in lijn wegen en etiketteren van diverse producten. Patrick van der Vegt: “Zo is onze volledig in eigen huis ontwikkelde en gebouwde Octopus Max de nieuwe standaard in het volautomatisch wegen en etiketteren. Door de innovatieve software en de toepassing van de meest geavanceerde weeg- en printtechnologie voldoen de systemen volledig aan de eisen van nu en de toekomst.”

Specifieke maatwerkoplossingen

In de uitstekend geoutilleerde productieruimte van VWS Nederland in Schaijk stonden onlangs twee Octopus Max weeg- en etiketteersystemen in opbouw. “Deze systemen zijn voor levering aan een klant in de bakkerij-industrie. Producten met een juist gewicht worden volautomatisch gewogen en aan zowel de boven- als onderzijde geëtiketteerd. De systemen vervullen ook de taak van controleweger, want bij boven- of ondergewicht wordt het product uitgestoten in plaats van geëtiketteerd. Daar waar gewenst realiseren wij ook specifieke maatwerkoplossingen. Zo is op verzoek van de klant het ene systeem ontworpen van links naar rechts en het andere systeem van rechts naar links”, legt Patrick van der Vegt uit.

Daar waar gewenst realiseert VWS Nederland dus ook specifieke maatwerkoplossingen. Patrick van der Vegt: “Zo hebben we onlangs ook opdracht gekregen voor de levering van een op maat gemaakt weeg- en etiketteersysteem aan een klant in de visindustrie. Op verzoek van de klant hebben we een Octopus Max weeg- en etiketteersysteem voorzien van deuren. Dit ter bescherming van de printer en etiketrol tegen water en opspattend vocht. Een maatwerkoplossing die nu ook als optie beschikbaar is op onze weeg- en etiketteersystemen. Ideaal voor toepassingen in vochtige en natte omgevingen zoals vis, vlees en gevogelte.”

Geoutilleerde productieruimte

Vanuit een modern pand in Schaijk produceert en levert VWS Nederland roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen, die indien gewenst kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van de klant en worden uitgebreid met diverse inspectiesystemen. “Al onze systemen worden zowel hard- als softwarematig in eigen beheer ontwikkeld. Om de kwaliteit van de systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden klanten bij ons alles onder één dak”, weet Patrick van der Vegt.

VWS Nederland heeft met zijn team samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. Patrick van der Vegt: “We zijn met ons team van professionele en gemotiveerde medewerkers daardoor een innovatieve en betrouwbare partner. Niet voor niets hebben bedrijven van klein tot groot ons hun vertrouwen reeds geschonken en behoren zij tot onze gestaag groeiende groep tevreden klanten. Er zijn al volop systemen van ons operationeel in onder andere Nederland, België, Engeland, Duitsland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.”

www.vwsnederland.nl