HomeMachinesPrimair verpakkenVerpakkingsuitdaging is expertise van VH Vertical Packaging

Verpakkingsuitdaging is expertise van VH Vertical Packaging

Na eerdere successen presenteren VH Vertical Packaging en met hen samenwerkende specialisten op Empack in Gorinchem weer het beursconcept ‘House of Vertical Packaging'. “We laten uiteraard onze Centurion verticale verpakkingsmachine zien, maar hebben ook aandacht voor applicaties en materialen van BreedeweghPi-PrecisionSpimaboMesser en MMF Transparant.  Hiermee zoomen we respectievelijk in op premium formaatdelen, doseren met een vloeistofpomp en met een wormdosering, begassen op een unieke manier en folies voor verschillende zaktypes. Verticaal verpakken volledig ontzorgd en alles onder één dak”, vat Freek Jacobs van VH Vertical Packaging, initiatiefnemer van het ‘House of Vertical Packaging', samen.

De samenwerking met partners zorgt volgens hem voor hoogwaardige machines, slimme oplossingen en top service. Freek Jacobs: “Het ‘House of Vertical Packaging' is ontstaan doordat er in de markt behoefte is voor ontzorging. Echter zijn wij van mening dat je als machinebouwer maar één ding goed kunt doen en niet gespecialiseerd kunt zijn in alle diverse applicaties die benodigd zijn voor het totale project. Door een veilige haven te bieden aan onze klanten kunnen we een project goed aanvliegen en zorgen dat iedere deel van de lijn door een specialist wordt gemaakt. Hierbij wordt de gebruiker optimaal bediend. Wij dragen bij aan deze thuishaven, gaan verder waar de rest stopt en dit bovendien met 100% specialisatie.”

Verpakken

In het ‘House of Vertical Packaging' staan de verticale verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging centraal. “Met onze Centurion en Velteko premium verpakkingmachines spelen we perfect in op de hoge eisen en vaak gecompliceerde specificaties van onze opdrachtgevers. Onze verpakkingsmachines zijn ‘end of the line' machines en de uptime is hierbij van het grootste belang. Bewezen betrouwbare machines met een state-of-the-art besturingssysteem”, licht Marcel Wetemans van VH Vertical Packaging toe.

Hoewel VH Vertical Packaging complete formaatsets en losse vormschouders in eigen huis produceert, wordt vaak ook gekozen voor formaatsets en formaatdelen van de firma Breedewegh. Rogier Stijnen van Breedewegh: “De samenwerking tussen VH Vertical Packaging en Breedewegh is sinds 2016 geïntensiveerd, waarna deze elk jaar beter en meer is geworden. We kunnen samen meer en duidelijker laten zien wat we kunnen, wat de mogelijkheden zijn en waartoe we in staat zijn als we problemen samen aanpakken en projecten samen aanvliegen. We kunnen elkaar en onze klanten meteen helpen met het beantwoorden van vragen waar de ene partner meer verstand van heeft dan de ander.”

Doseren

In het ‘House of Vertical Packaging' is er ook aandacht voor applicaties en materialen van enkele geselecteerde partners. Zo familiebedrijf Spimabo in het ‘House of Vertical Packaging' de eigen doorontwikkelde Simpli Fill schroefdosering. Bart Spitters van Spimabo: “Onder onze Simpli Fill III servo-gestuurde schroefdosering laten we een afvulband lopen waar we laten zien hoe we potten kunnen afvullen op volume. Daarnaast hebben we een Simpli Fill III staan welke open is, zodat we goed kunnen laten zien hoe een schroefdosering inwendig werkt. Hier zullen we ook een formaatset van VH Vertical Packaging op plaatsen, zodat men een duidelijk beeld krijgt hoe een schroefdosering op een verticale verpakkingsmachine staat.”

Verder toont Pi-Precision een doseerpomp bovenop een verpakkingsmachine. “Dit om te laten zien dat onze doseerpomp eenvoudig te bedienen is, gemakkelijk om te bouwen is en niet nadruppelt, zodat verpakkingen goed dicht geseald kunnen worden. Hiermee is snelheid te halen en minder verlies van productietijd”, verduidelijken Peter en Linda Vanlier van Pi-Precision.

Begassen

Messer, 's werelds grootste familiebedrijf in industriële gassen, heeft reeds een jarenlange samenwerking met VH Vertical Packaging. Jean-Claude Claeys van Messer: “Daarin proberen we mee te denken met de klant, hem te ondersteunen en ons te onderscheiden ten opzichte van andere leveranciers. We streven naar een partnerrelatie en niet enkel naar een leverancier te zijn van VH Vertical Packaging. Dit creëert een open mind-set en een oplossingsgerichte aanpak. Het ‘House of Vertical Packaging' is een forum van verschillende bedrijven met hun specifieke technologie en kennis. We vullen elkaar perfect aan waardoor het ook een meerwaarde is voor onze gezamenlijke klanten.”

Daarom toont Messer de door hen ontwikkelde speciale gasinjectielans die een laminaire flow creëert in de verpakking. “De voordelen hiervan zijn minder werveling, minder productbeweging in de verpakking en dus ook minder product- en verpakkingsverliezen. Tevens zal er ook een stabielere en lagere restzuurstof in de eindverpakking kunnen worden gerealiseerd, dat weer ten goede komt aan de houdbaarheid. We zien ook dat door de implementatie van onze lans het gasverbruik omlaag kan worden gehaald”, legt Jean-Claude Claeys de reden voor deelname aan het ‘House of Vertical Packaging' op Empack in Gorinchem uit.

Materialen

Tot slot wordt er in het ‘House of Vertical Packaging’ op Empack in Gorinchem ook ingezoomd op de flexibele verpakkingsmaterialen voor verschillende zaktypes van MMF Transparant, dat graag de samenwerking met machinebouwers zoekt en zichzelf niet ziet als slechts leverancier van verpakkingsfolies maar meer als de partner die ondersteund bij het volledige verpakkingsproces.

Op Empack zal MMF Transparant extra aandacht besteden aan duurzaamheid. Danny Elting van MMF Transparant: “Denk hierbij aan recyclebare structuren en alternatieve oplossingen. Om in 2025 aan de doelstelling te voldoen om alle verpakkingsmaterialen 100% recyclebaar te maken, heeft MMF Transparant geïnvesteerd in nieuwe innovatieve technieken om deze verpakkingen niet langer samen te stellen uit verschillende structuren. Wij produceren ze nu uit één type materiaal: Polyester, Polypropylene of Polyethylene. Allemaal 100% recyclebaar en daarnaast presenteren wij een 100% sealbaar papier met zeer innovatieve barrière-eigenschappen.”

Empack

VH Vertical Packaging, initiatiefnemer van het ‘House of Vertical Packaging', wil met dit beursconcept hun merken VH en Centurion neerzetten en onderstrepen dat de samenwerking met partners hierbij zorgt voor meer kennis, hogere kwaliteit en lagere kosten.

“Weten wat het voor uw project kan betekenen? Of hoort u graag de enthousiaste ervaringen van klanten die u voorgingen? Onze passie voor verticaal verpakken zetten wij om in een prachtig eindresultaat. Uw verpakkingsuitdaging is onze expertise. Welkom in het ‘House of Vertical Packaging’ op stand G110”, besluit Freek Jacobs.

www.vhnl.com