HomeMachinesEtiketteren en printen"Verpakkingsmachine bespaart 50% op arbeidskosten bij verpakken ijsbergsla"

“Verpakkingsmachine bespaart 50% op arbeidskosten bij verpakken ijsbergsla”

Brimapack levert een groeiend assortiment verpakkingssystemen voor vollegrondsgroenten. Sinds de introductie van de eerste sealmachine is het productenpakket in tien jaar uitgegroeid tot een complete range verpakkingsoplossingen, variërend van verpakkingsmachines tot sorteer- en etiketteersystemen en logistieke oplossingen.

De machines van Brimapack zijn gericht op het verpakken van vollegrondsgroenten zoals sla, broccoli en bloemkool. “We leveren behoorlijk unieke machines. Zo zijn we de enige die ijsbergsla op het veld verpakken. Hier is men gewend de ijssla handmatig te snijden, te verpakken en te etiketteren. Wij hebben dit proces geautomatiseerd en besparen daarmee 50% op de arbeidskosten”, zegt Ron van de Pavert van Brimapack in een artikel op de website AGF.nl.

Het nieuwe systeem resulteert niet alleen in een capaciteitsverhoging, maar ook zijn de kroppen volgens hem nu perfect gesorteerd en geëtiketteerd. “Daarnaast geeft de ‘NicePack' verpakking een optisch zeer mooie uitstraling. Ook de levensduur in deze verpakking is maximaal. Dit is de reden dat meer en meer toonaangevende ijsbergsla producenten en hun afnemers kiezen voor deze nieuwe vorm van verpakken”, zegt Ron van de Pavert in het artikel.

Ook voor andere producten, zoals (witte) kool en zelfs meloenen, is de nieuwe verpakkingsvorm volgens Brimapack geschikt.

Kijk voor meer informatie op www.brimapack.com.

Bron: AGF.nl