HomeMachinesAandrijven en besturenVerpakkingslijn Ishida verhoogt productie vleesbedrijf met 32,5%

Verpakkingslijn Ishida verhoogt productie vleesbedrijf met 32,5%

ishida-snellman

Met een nieuwe verpakkingslijn van Ishida heeft het Finse vleesbedrijf Snellman de productie van zijn gehaktverpakkingen met 32,5 procent weten op te voeren van 80 naar 106 verpakkingen per minuut. Bovendien werd ook de personeelsbezetting voor de lijn verlaagd. De door Ishida ontwikkelde oplossing omvat een aanvoersysteem voor trays, een doseer-/verpakkingssysteem, traysealen, etikettering, verpakkings- en etiketteninspectie en robotmatige plaatsing van verpakkingen in kratten.

ishida-logoVan het voorbereide gehakt wordt een ononderbroken ‘broodvorm' gemaakt, die op een papieren onderlaag wordt gelegd en volgens het opgegeven gewicht in porties wordt gesneden. Nadat de porties een controleweger zijn gepasseerd, worden ze aan het einde van de transportband door hun eigen beweegkracht gedeponeerd in trays die via een ondergelegen band worden aangevoerd.

Elektronische signalen en een pause-release mechanisme voor de trays zorgen ervoor dat de timing precies goed is. Daarnaast houdt een vacuümsysteem onder de transportband de plastic trays in positie.

De lijn met trays wordt vervolgens in tweeën gesplitst met behulp van een ‘diverger', waarna de twee lijnen in een traysealer worden gevoerd. Nadat de trays onder gemodificeerde atmosfeer zijn geseald, worden ze weer in één lijn bij elkaar gevoegd en wordt de bovenkant van een etiket voorzien. Vervolgens worden ze door een inspectiesysteem gecontroleerd  om daarna door een sealtester te gaan, die over een visie-systeem beschikt om de positie, richting en gegevens van de etiketten te controleren.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.

Bron: Verpakking Totaal