HomeNieuwsBeurzen en evenementenVerpakkingsindustrie spant zich tijdens congres in tegen voedselverspilling

Verpakkingsindustrie spant zich tijdens congres in tegen voedselverspilling

Op 4 oktober organiseren de vakbladen Verpakken, VerpakkingsManagement en Entree in samenwerking met mediapartner Pack Online een congres over de aanpak van voedselverspilling. Een van de sprekers is Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens bij Wageningen Research. Hij vindt de verpakking belangrijk, maar benadrukt dat de verpakking alléén niet de oplossing biedt.

“Er gebeuren goede dingen, maar er is door de verpakkingsindustrie te lang geroepen: wij hebben de oplossing. Dat is niet mogelijk. Het is een ingewikkeld model en de verpakkingsindustrie moet er een onderdeel van worden in plaats van te claimen de oplossing te hebben.” Toine Timmermans is een van de sprekers uit de wereld van onderzoek, de Zweedse Katarina Nillsson de andere. Zij kijkt naar het verband tussen verpakking, duurzaamheid en verspilling.

Food Trendwatcher Marjan Ippel ziet food waste niet als een probleem, maar als een uitdaging. Ze geeft een overzicht van inspirerende oplossingen. Food waste watcher Thomas Luttikhold zal ervaringen en inzichten delen uit zijn praktijk. Hij reduceerde al veel verspilling.

Namens AIPIA zal Eef de Ferrante vertellen over beschikbare technologie en een wake-up call doen. Ook vertelt hij over onderzoek naar hoe de consument reageert op een condition indicator op een verpakking. Food journalist Puck Kerkhoven laat zien wat je thuis kunt doen.

Dagvoorzitter is Hester Klein Lankhorst, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Zij zal panelgesprekken leiden met vertegenwoordigers voor InStock, Kromkommer, NoFoodWasted, AH en Arla. Ze interviewt ook D66 kamerlid Tjeerd de Groot, specialist op het gebied van voedselproductie.

Het congres vindt plaats bij SPANT! in Bussum. Het begint om 12.00 uur met een lunch en eindigt om 17.00 uur met een netwerkborrel.

Kijk voor meer informatie op www.foodwastecongres.nl.