Home Nieuws Beurzen en evenementen Verpakkingsfeest in Mechelen trekt meer dan 3.600 bezoekers

Verpakkingsfeest in Mechelen trekt meer dan 3.600 bezoekers

De Nekkerhal barstte op 11 en 12 oktober bijna letterlijk uit z’n voegen. Een uniek dubbelevent, meer dan 185 bedrijven en 3.600 bezoekers zorgden ervoor dat Empack en Packaging Innovations een groot verpakkingsfeest werd. Op twee dagen mocht het innovatieve dubbelevent voor de verpakkingsbranche 3.600 bezoekers ontvangen, dit is een stijging van 22% tegenover vorig jaar.

Voor de zestiende editie besloot de organisatie om van Empack een Packaging Innovations een vernieuwd ‘visit the future'-event te maken. Zo werd er voorafgaand gewerkt met een opgefriste ‘look & feel' voor de marketingcampagne. Maar ook op de beurs zelf kon de bezoeker genieten van een vernieuwde uitstraling: veel hout, licht, roltapijt, touchscreens, 6 catering- en netwerkingplaza’s en uiteraard de Pentawards-tentoonstelling zorgden er onder andere voor dat de bezoeker meteen een goede indruk kreeg als hij de hal binnenstapte. Een interessant seminarieprogramma rond de thema’s Design & Branding, Sustainability, Food en Industry 4.0 met 24 sprekers uit de verpakkingssector, zorgden ervoor dat maar liefst 550 bezoekers een seminarie bijwoonden.

In 2018 vindt Empack opnieuw plaats in Brussels Expo op 3 en 4 oktober. Deze editie focust op Automation: zo is er een aparte zone voorzien met een 40-tal standen voor bedrijven actief in de verpakkingsautomatisering. Er werden reeds 56 opties voor Empack en Automation 2018 genoteerd. Tezamen met Empack vindt ook Logistics & Distribution plaats. Deze combinatie legt de focus op interne logistiek en distributie: one-stop-shop voor het verpakken én leveren van goederen op de meest efficiënte en kwalitatieve manier. In 2019 is het dan weer tijd voor Empack en Packaging Innovations in de Nekkerhal op 23 en 24 oktober.

Het team van Pack Online was er natuurlijk ook weer bij. Klik hier voor onze fotoreportage van Empack en Packaging Innovations…

Kijk voor meer informatie op www.empack.be en/of www.packaging-innovations.be.