Home Dossiers E-commerce Verpakkingen van DS Smith hebben grote invloed op eerste indruk van klant

Verpakkingen van DS Smith hebben grote invloed op eerste indruk van klant

Je krijgt maar één kans om een ​​geweldige eerste indruk te maken. Het is geen verrassing dat Valentijnsdag dit jaar heel anders was. Een groot aantal van ons vertrouwde op e-commerce om onze dierbaren een speciaal geschenk te bezorgen. Om op deze speciale dag een goede indruk te maken, was het kopen van bloemen bij een bloemist zeker een populaire keuze.

Heb je echter ooit verder dan de bloemen zelf gedacht, welke andere elementen zorgen voor geluk of vreugde? De bloemist stopt de bloemen niet in een geplette bruine doos en geeft ze aan jou. In plaats daarvan nemen ze de tijd om het boeket in decoratief papier te schikken en in te pakken, gebruiken ze lint als strik en voegen ze een gepersonaliseerde kaart toe, wat allemaal zorgt voor een luxueuze presentatie die echt een WOW-factor creëert. De minuscule momenten waarop een geschenk wordt ontvangen, zijn essentieel voor elk e-commercebedrijf en de verpakking is het eerste aanspreekpunt. Deze eerste indruk kan een grote invloed hebben op het feit of je klant opnieuw koopt en of de ontvanger positief of negatief zal posten op social media.

De hoeveelheid tijd die mensen hebben besteed aan het bekijken van video's voor het uitpakken van video's op YouTube is het equivalent van meer dan 20 miljoen keer kijken naar de klassieke Love Actually – het is meer dan 45.000.000 uur. Het YouTube-kanaal Unbox Therapy heeft meer dan 13 miljoen abonnees en 2,4 miljard views. Deze cijfers laten zien hoe de bescheiden golfkartonnen doos die ooit als een noodzakelijk transportartikel werd beschouwd, een integraal onderdeel is geworden van de klantervaring en de mogelijkheid om thuis met uw klanten te communiceren.

De ‘unboxing experience' begint al wanneer het pakket bij je voordeur aankomt en het eerste waar je aan denkt is de staat van de externe doos. U scant op tekenen dat het is verpletterd, gescheurd, gescheurd of doorboord. Is er iets direct aan de chauffeur te melden? Als u eenmaal heeft geconcludeerd dat het in goede staat is, begint u visueel te controleren of het er naar verwachting uitziet en vervolgens hoe u uw goederen zo snel mogelijk uit hun opsluiting in de golfkartonnen transportkoffer kunt ontlasten. Heeft het een gemakkelijke openingsfunctie of heb je een of ander hulpmiddel nodig om binnen te komen? Deze eerste paar stappen van een ‘unboxing experience' illustreren dat het niet om één enkel element gaat, maar om een ​​combinatie van meerdere gecombineerde behoeften die de ervaring vormen.

www.dssmith-packaging.nl