Home Nieuws Beurzen en evenementen Verpakkend Ontbijtnieuws bespreekt alle 'ins & outs' tijdens Empack

Verpakkend Ontbijtnieuws bespreekt alle ‘ins & outs' tijdens Empack

Op woensdagochtend 1 april 2020 brengt KIDV tijdens Empack het ‘Verpakkend Ontbijtnieuws', waar alle ‘ins & outs' over verpakken en voedselverspilling ter sprake komen. De ontbijttafel staat centraal en wordt voorgezeten door een onafhankelijke journalist die de tafelgasten introduceert bij het publiek. Hierna volgt een ronde tafeldiscussie vanuit de verschillende achtergronden van de gastsprekers.

Het doel is om, aanhakend op het thema Zero-Waste, dieper in te gaan op voedselverspilling, houdbaarheid, laminaten en herbruikbare verpakkingen. Daarbij komen ook de huidige discussies aanbod die binnen dit thema spelen, gedreven vanuit enerzijds de maatschappij en anderzijds vanuit de consument, maar die ook beïnvloed worden door de (inter)nationale wet- en regelgeving. De gesprekken duren ongeveer tien minuten per tafelgast en (kunnen) worden afgewisseld met een korte reportage of video.

Als tafelgasten nemen een producent/importeur van verpakte producten, een verpakkingsproducent, een NGO en een verpakkingskundig danwel een milieukundig expert plaats aan de ontbijttafel. De journalist stelt kritische, maar leuke vragen zodat er een interessante discussie oplaait. KIDV zet zich in om een aantal toonaangevende namen/bedrijven uit te nodigen.

www.empack.nl