HomeMachinesAandrijven en besturenVerfissend eenvoudige orderpickprocessen van Logitrade

Verfissend eenvoudige orderpickprocessen van Logitrade

Op de eerstvolgende Logistica beurs, halverwege november te houden in de Jaarbeurs te Utrecht, zal Logitrade een aantal orderpick-concepten tonen welke een ‘Slim, Snel en Slank' afloop van processen mogelijk maken. De laagdrempelige invoering van ‘man naar de goederen' concepten zijn ook weer gemakkelijk op te schalen. Waarbij de gunstige investering heden ten dage niet alleen een must maar ook zeer uitvoerbaar is.

De verschillende orderpickprocessen zijn in te delen in het segment Pick & Put to light. De intelligentie wordt centraal beheerd en is via server/W-Lan beschikbaar. Mogelijkheden via interface met Middle Ware (LogiMore) of rechtstreeks in de eigen ERP bereikbaar. Verder zijn er voor de Multi-Site ook in de Cloud uitvoeringen. Alle in dit proces te gebruiken hulpmiddelen, waar onder een batchpickkar (Scango-Cart), een hand- en hoofdvrije barcodescanner op de arm (ScanWatch) of de hand- en oogvrije spraakgestuurde orderpicking (Lydia – Voxter), worden rechtstreeks aangestuurd.

De te tonen orderpickprocessen zijn onder andere Scan2Light, Scan2Color, Pick by Voice, Pick by Picture en een nog niet te onthullen primeur voor de Logistica. Voor alle genoemde processen worden demonstraties mogelijk gemaakt.

Scango-Cart – Effectiever orderpicken voor minder geld

De Scango-Cart is een batchpickwagen die orderpickers op basis van het put-to-light principe in staat stelt om meerdere orders in één keer te verzamelen. Wij hebben een batchpickwagen voorzien van een WLAN Connect Terminal en LED-indicaties, waardoor een slimme, multi-toepasbare oplossing is gecreëerd. De Scango-Cart werkt samen met de ScanWatch, een handsfree scanner die de orderpicker op basis van heldere opdrachten op het touch screen aangeeft welke producten gepickt moeten worden. Zo kunnen snel, efficiënt en vrijwel foutloos, zeker zestien of zelfs tweeëndertig orders tegelijk gepickt worden.

ScanWatch – met losse handen codes inlezen

Barcodes worden gemakkelijk ingevoerd, zonder dat de orderpicker een apparaat in de hand hoeft te houden. Beide handen zijn dus steeds beschikbaar voor andere activiteiten. Via het draadloze netwerk houdt de ScanWatch contact met het ERP systeem. Zo kan er continu informatie worden weergegeven, uitgelezen of verzonden. Hiervoor hoeven medewerkers geen apparaten te zoeken of tevoorschijn te halen. Omdat de ScanWatch om de pols wordt gedragen, is de informatie steeds direct beschikbaar, als een opdrachtenhorloge.

Lydia – Voxter – Your Choice for Voice

Met de sympathieke en natuurlijke stem van Lydia kan het orderpicken efficiënt en bij elke temperatuur betrouwbaar worden uitgevoerd. Door gebruik te maken van het spraakgestuurde systeem voor orderpicking topSPEECH-Lydia is het orderpicken opnieuw uitgevonden. Pick by Voice, papierloos orderpicken. In plaats van met een papieren orderlijst in het magazijn de goederen te verzamelen kan dit nu spraakgestuurd met Lydia, plus natuurlijk ook nog beide handen vrij. Alle relevante informatie, waaronder de locatie en de te pakken hoeveelheid, van het te picken artikel, hoort de orderpicker via zijn headset.

LogiMore – Meer greep op uw magazijn

De modulair opgebouwde LogiMore applicatiesoftware stelt u in staat om meer greep te hebben op uw magazijn. Startend met de basismodule kunt u stap voor stap uw magazijnprocessen beter beheersen.
De basismodule bevat naast de database structuur die het uitgangspunt vormt voor het pakket, ook communicatiefunctionaliteit met de eventueel al bij u aanwezige software door middel van uitwisseling van bestanden en communicatiefunctionaliteit met de hardware zoals scanners (w.o. ScanWatch, Scango-Cart, Intelshell) door middel van W-LAN. Om op maat op de behoefte binnen uw bedrijf te kunnen inspelen zijn een flink aantal modules ontwikkeld, met de nadruk op de logistieke afhandeling.

Kijk voor meer informatie op www.logitrade.nl of stuur een e-mail naar info@logitrade.nl.