HomeDossiersDuurzaamheidVerenigingen lanceren routekaart voor 100% recyclen aluminium blikjes

Verenigingen lanceren routekaart voor 100% recyclen aluminium blikjes

European Aluminium en Metal Packaging Europe hebben een gezamenlijke routekaart gelanceerd om tegen 2030 100% aluminium drankblikjes te recyclen. De routekaart weerspiegelt de overtuiging dat het volledige potentieel van het aluminium drankblikje als koploper in een echt circulaire economie binnen tien jaar kan worden gerealiseerd.

De Roadmap is gelanceerd tijdens een webinar, gezamenlijk georganiseerd door de twee verenigingen en bijgewoond door meer dan 200 belanghebbenden, waarmee samenwerking essentieel zal zijn om dit ambitieuze, maar realistische doel te bereiken.

Oliver Graham, voorzitter van de Beverage Can Commission bij Metal Packaging Europe, zei: “Gemaakt van een permanent en oneindig recyclebaar materiaal, gemakkelijk te sorteren en efficiënt te recyclen, en met een hoge economische waarde aan het einde van de levensduur, is het aluminium drankblik geschikt voor ‘echte circulariteit'. Met dit in het achterhoofd is het realiseren van een recyclingpercentage van 100% voor drankblikjes in 2030 een realistisch doel, gebaseerd op het maximaliseren van het circulaire potentieel van het aluminium blikje.”

Andy Doran, voorzitter van de European Aluminium Packaging Group, voegde hieraan toe: “Hoewel we er zeker van zijn dat we dit ambitieuze doel kunnen bereiken, vereist dit de deelname en ondersteuning van de hele waardeketen. We roepen daarom onze partners, waaronder merkeigenaren, retailers, consumenten, organisaties voor het terugwinnen van verpakkingen, recyclers en anderen, op om met ons samen te werken om de inzameling van blikjes verder te verbeteren, als onderdeel van een gezamenlijke missie om de cirkel volledig te sluiten.”

Lees verder