Home Nieuws Bedrijven en personen Verduyn vindt nieuwe partner na einde van contract met Syntegon

Verduyn vindt nieuwe partner na einde van contract met Syntegon

Vanaf 1 september 2021 opereert Verduyn niet langer als exclusief agent voor Syntegon Technology, voorheen Bosch Packaging. Hiermee komt een einde aan een succesvolle samenwerking van ruim 60 jaar. Na de overname in 2020 van Bosch Packaging door CVC Capital Partners kwam er een reorganisatie op gang. Dit heeft naast het afstoten van twee divisies onder meer geleid tot het inperken van het netwerk van Syntegon-agenten. Ook het contract met Verduyn is niet verlengd.

“We vinden het jammer dat Syntegon deze keuze maakt”, zegt Jeroen Calis, directeur van Verduyn. “Maar een deur die dicht gaat, biedt ook weer ruimte om andere deuren te openen. Gelukkig zijn wij als bedrijf flexibel genoeg om snel in te springen op nieuwe kansen die de markt biedt.”

Zo heeft Verduyn een veelzijdige partner gevonden in B.A.T. Machinebouw uit Oosterhout
(NB). Op 8 en 9 september presenteerden beide bedrijven zich gezamenlijk op de Empack in ‘s-Hertogenbosch, de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van verpakkingstechnologie.

Bezoekers konden daar onder andere kennis maken met de door B.A.T. Machinebouw voor Verduyn ontworpen Cobot Palletizer. “Samen met B.A.T. Machinebouw zijn wij in
staat om een breed scala aan end-of-line verpakkingsoplossingen te bieden op het gebied van onder andere palletiseren, casepacken, ontnesten, stapelen, wegen en etiketteren”, aldus Jeroen Calis.

De ‘Syntegon-klanten' zijn geïnformeerd over de veranderingen. Zij hebben ook een overzicht ontvangen van voormalige Bosch-productgroepen die nog wél onder het Verduyn agentschap vallen. “Wij zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk door deze overgangsfase heen te loodsen”, zegt service & office manager Annette Kimsma. “Voor klanten die dat wensen kunnen wij de vertrouwde diensten uit blijven voeren. Niet in de rol van agent voor Syntegon, maar wel als zelfstandige verkooporganisatie voor verpakkingsoplossingen en machineonderdelen.”

Naast alle wijzigingen blijft Verduyn in Nederland als vanouds het aanspreekpunt voor de proces- en verpakkingsproducten van Hansella, Rotzinger PharmaPack, Rotzinger, Mekitec en FT Systems.

www.verduyn.nl