HomeNieuwsVerbeterd verpakkingsontwerp voor Lassie Extra

Verbeterd verpakkingsontwerp voor Lassie Extra

Lassie Extra ligt sinds 2010 in de schappen maar tot nog toe was het onderscheidend vermogen ten opzichte van normale witte rijst gering.De lijn Lassie Extra bestaande uit tover-, pandan- en basmatirijst bevat toegevoegd vezel uit peulvruchten. Hierdoor blijft de rijst wit. Volgens Lassie hebben deze vezels dezelfde gezondheidseigenschappen als de rijstvezels uit zilvervliesrijst. Lassie voegde deze vezels toe, omdat consumenten meestal witte rijst prefereren boven zilvervliesrijst. Het verrijken van de eerste met extra vezel biedt zodoende gezondheidsvoordelen voor de gebruiker.

Verpakking Lassie

Lassie Extra is al sinds 2010 op de markt, maar viel niet voldoende op in het schap. Daarom paste Lassie de verpakking aan van de Extra-producten. Een groen vlak met de woorden ‘extra’ toont dat het hier niet om de reguliere varianten Lassie Toverrijst gaat. “De oude verpakking onderscheidde zich niet genoeg van de normale Lassie Toverrijst. De consument greep mis of begreep de toegevoegde waarde niet goed”, legt een Lassie-woordvoerder uit.

Zichtbaarheid Lassie Extra

Tijdens de introductie van 2010 besteedde Lassie niet genoeg aandacht aan het verpakkingsontwerp. “Omdat het product wel goed verkoopt heeft Lassie besloten om het aan te passen om zo het verschil duidelijker zichtbaar te maken”, verklaart de zegsvrouw. Sinds oktober ligt de nieuwe verpakking in de supermarkt.

Ebro Foods

Lassie timmert in niet alleen in de retail hard aan de weg, ook in de business-to-businessmarkt wil het bedrijf stappen zetten. Moederonderneming Ebro Foods investeert miljoenen in Lassie Nederland om afgeleide producten van rijst te maken. Een leegstaand pakhuis in Wormerveer zal veranderen in een moderne fabriek die begin volgend jaar in bedrijf moet zijn.

Herba Ingredients

Lassie zal rijstbloem produceren met hoge toegevoegde waarde. De rijstbloem is voor toepassing in snacks, ontbijtgranen en dieet-, baby- en sportvoeding. In de business-to-businessmarkt zal Lassie de bloem afzetten onder de naam Herba Ingredients.

Bron: VMT