HomeNieuwsVerpakkingenVeelbelovende coronavaccins vereisen geschikte verpakkingen en processen

Veelbelovende coronavaccins vereisen geschikte verpakkingen en processen

Het eerste sprankje hoop dringt volgens het team van Interpack door in deze turbulente tijden. Uiteraard gaat dit optimisme nog steeds gepaard met veel onvoorspelbaarheid, maar de hele wereld slaakt een voorzichtige zucht van verlichting: de eerste goedkeuringen worden binnenkort in de EU en de VS ingediend voor de eerste vaccins.

Maar wat is het volgende? De tweede golf van inspanningen die we nodig zullen hebben om de hele samenleving binnen een korte tijd te vaccineren, zal ook enorm zijn – we hebben dit nog nooit eerder meegemaakt. Hier zullen we zien waartoe de verpakkingsindustrie echt in staat is. Uiteindelijk moet het vaccin van de productielocatie naar de patiënt kunnen worden gebracht, of het nu wordt verspreid via een vaccinatiecentrum of wordt gegeven in individuele vaccinaties voor degenen die zorg nodig hebben en die aan huis gebonden zijn.

Het wachten op het coronavaccin is eindelijk ten einde. BNT162b2 is volgens het team van Interpack de naam van het eerste veelbelovende vaccin. Voordat we echter kunnen beginnen met vaccineren, moeten we enorme logistieke hindernissen overwinnen die een geschikte verpakking en processen vereisen.

Lees verder