HomeNieuwsVeel positieve reacties op innovaties Smurfit Kappa

Veel positieve reacties op innovaties Smurfit Kappa

De bezoekers konden er niet omheen. Smurfit Kappa was prominent aanwezig op de tweede editie van Packaging Innovations Amsterdam. We kijken dan ook tevreden terug op onze deelname aan dit exclusieve verpakkingsevent dat 28 en 29 november werd gehouden in de Passenger Terminal in Amsterdam.

Duurzaam karakter

Speciale aandacht was er voor het duurzame karakter van karton. De kartonnen schaapjes, kikkers, vlinders en giraf hadden een grote aantrekkingskracht op de bezoekers. Net als de overige kartonnen stukken zoals de statafels, de stoel, het melkpak en de appelboom. Hiermee willen we zowel onze creativiteit als ook de natuurlijke eigenschappen van karton promoten. In dat kader hebben onze bezoekers ook een appelboompje in een speciaal ontworpen verpakking meegekregen. We vonden het dan ook geweldig om zoveel bezoekers met ons appelboompje op de beursvloer te zien.

Innovatie vormt de basis

Tijdens de beurs werd op een groot scherm een prachtig filmpje getoond van de Innotools die Smurfit Kappa gebruikt om klanten nog beter te adviseren als het gaat om verpakkingsoplossingen, logistiek en materiaalkeuze. Daarnaast waren er tal van innovatieve producten te vinden. Met trots hebben we tijdens de beurs onze mobiele bar gepresenteerd waar we bier uit een bag-in-box hebben getapt. De bar is voorzien van een koolzuurfleshouder waarmee koolzuur aan het bier wordt toegevoegd. De bag-in-box is een hybride verpakking van massief karton met een golfkartonnen insert. Veel aandacht was er ook voor onze retail corner waar we diverse shelf ready packaging oplossingen hebben laten zien. Onze retail strategie is gericht op samenwerking tussen producent, retailer en Smurfit Kappa. Dat moet leiden tot verdere optimalisatie in de supply chain en de juiste verpakking op het schap. Collega Pieter van der Linden heeft hier tijdens Packaging Innovations een druk bezochte lezing over gegeven.

Een levendige brochure

De nieuwe brochure van Smurfit Kappa die bezoekers mee konden nemen, is verrijkt met Layar en zit vol met digitale extra’s. Layar is een app voor de smartphone en tablet. Deze app bevat verschillende lagen (layers) die de omgeving tot leven brengen. De layar app is gratis te downloaden in Apple store of Android market.

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.nl.