HomeMachinesEtiketteren en printenVarilabel razend druk met GHS

Varilabel razend druk met GHS

varilabel-ghs-1

Varilabel, de gespecialiseerde fabrikant van etiketten welke door de eindgebruiker voorzien worden van ‘on demand' variabele informatie, meldt zeer druk te zijn met de veranderende etikettering in de chemie vanwege de nieuwe GHS/CLP-wetgeving.

varilabel-klGHS biedt de chemische bedrijven eindelijk één wereldwijd systeem voor etikettering van hun producten. Een hele uitkomst zo lijkt het. Echter in de praktijk zijn er een paar lastige hobbels te nemen. Een één van de lastigste is het 2 kleuren gevaren symbool. Daar waar in het oude systeem vaak een oranje vlak werd voorgedrukt en deze werd middels een printer naar behoefte wel of niet ingevuld met een symbool, dient er nu een rode diamant gebruikt te worden welke altijd ingevuld dient te zijn.

varilabel-ghs-2

Varilabel biedt hiervoor een aantal praktische oplossingen. “Sinds de Empack in Brussel loopt het werkelijk storm met aanvragen voor onze systemen”, zegt eigenaar en oprichter Borry Vrieling van Varilabel, dat maar liefst twee oplossingen biedt.

Eén op basis van het unieke kunststof zelfklevende materiaal wat perfect door een kleurenlaserprinter loopt en voldoet aan alle eisen welke de industrie stelt waaronder de BS 5609 norm (3 maanden zeewaterbestendigheid). “Op deze manier kan de klant zelf de 2 kleuren gevaarsymbolen plus alle P & H zinnen zelf eenvoudig printen. Dit is een oplossing van die klanten die de etiketten handmatig aanbrengen, maar ook aan de industrie die met volautomatische lijnen werkt is gedacht”, legt Borry Vrieling uit.

varilabel-ghs-3

De GHS–1000 printoplossing is er in drie breedtes van 4 tot 6 inch en met grote snelheid (max. 300 mm/sec !) worden de GHS-etiketten in twee kleuren gedrukt en dankzij het gepatenteerde folie bespaarsysteem gebruikt de klant geen meter printfolie teveel.

“De aanvragen komen uit heel Europa, de industrie weet ons te vinden en de mond op mond reclame is nog steeds de beste reclame die je krijgen kan”, benadrukt Borry Vrieling. “Het is alleen wel verbazingwekkend dat ondanks dat Varilabel al met een GHS campagne is begonnen in januari van 2010 de industrie het uiteindelijk toch op de deadline van december 2010 laat aankomen. Gelukkig zijn wij als bedrijf gewend aan uitdagingen dus proberen we iedereen voor die datum ‘over' te laten zijn.”

varilabel-ghs-4

Voor meer informatie en de GHS tool welke bedrijven inzicht geeft in hoe ze het nu doen en waar men naar toe moet, zie ook www.varilabel.nl.

Bekijk ook het video-interview met Borry Vrieling van Varilabel over de nieuwe GHS-wetgeving. Klik hier voor het video-interview…

varilabel-ghs-5

Voor meer informatie:
Varilabel Europe
Techniekweg 1A
3481 MK Harmelen
T +31 (0)348 56 00 77
F +31 (0)348 55 74 76
www.varilabel.nl
info@varilabel.nl