HomeNieuwsBeurzen en evenementenVandaag is de dag dat Interpack de deuren had moeten openen

Vandaag is de dag dat Interpack de deuren had moeten openen

Tot een paar weken geleden was 7 mei 2020 een belangrijke datum voor de hele verpakkingssector, want vandaag is de dag dat Interpack 2020 de deuren had moeten openen. Toen brak de coronapandemie uit en die houdt de wereld sindsdien in een greep.

Het is vrijdag 13 maart als Messe Düsseldorf bekendmaakt de toonaangevende internationale vakbeurs Interpack uit te stellen. Daarbij volgde Messe Düsseldorf de aanbeveling van het crisisteam van de Duitse regering om rekening te houden met het risico bij grote gebeurtenissen. “De beslissing is genomen in nauw overleg met onze adviesraad en sponsorverenigingen. Het weerspiegelt ook de wensen van individuele industrieën. Als hun partner doen we momenteel alles wat in ons vermogen ligt om de economische verliezen van onze exposanten te verminderen”, benadrukte Werner Dornscheidt, voorzitter van de raad van bestuur van Messe Düsseldorf, destijds.

De partners van Interpack steunden de beslissing om de beurs uit te stellen en rekenen volgend jaar op een geslaagd evenement. “Interpack is het absolute topevenement voor de internationale verpakkingsindustrie en aanverwante verwerkende industrieën. De beurs gedijt op persoonlijke ontmoetingen en directe uitwisseling tussen mensen van over de hele wereld. Dit is alleen mogelijk als er geen gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn. Uitstel is verantwoordelijk en terecht. We kijken uit naar het evenement van volgend jaar om de kwesties te bespreken die de industrie bepalen, zoals duurzaamheid, en om passende oplossingen te presenteren”, zei Christian Traumann, President van Interpack 2020 en Managing Director & Group President bij Multivac.

Werner Dornscheidt was half maart verheugd over de algemene consensus en aanmoediging in deze bijzondere situatie: “We willen al onze partners bedanken voor hun uitstekende samenwerking bij het nemen van deze moeilijke en tijdgevoelige beslissingen. We zijn blij dat samen zo snel een datum is gevonden zodat alle betrokkenen betrouwbaar kunnen plannen.”

Interpack vindt nu plaats van 25 februari t/m 3 maart 2021.

www.interpack.com