HomeNieuwsBedrijven en personenVan Oordt PortionPack en Fair Trade Original samen in foodservice

Van Oordt PortionPack en Fair Trade Original samen in foodservice

vanoordt-portionpack-klFair Trade Original gaat samen met Van Oordt PortionPack als eerste op de Nederlandse foodservicemarkt een complete lijn portieverpakkingen fairtrade broodbeleg aanbieden. Al vanaf september 2010 kunnen cateraars en horecaondernemingen over de eerlijk geproduceerde producten beschikken en ze aanbieden aan hun klanten. Hiermee spelen Fair Trade Original en Van Oordt in op de groeiende vraag naar duurzame producten in dit marktsegment.

Binnen de foodservicebranche groeit de behoefte aan duurzaam geproduceerde voeding. De biologische en fairtrade producten zijn op scholen, universiteiten, (semi-) overheidsinstellingen en het reguliere bedrijfsleven sterk in opkomst. Specifiek voor overheidsinstellingen geldt zelfs dat zij zich ten doel gesteld hebben om met ingang van 1 januari 2010 40% van hun cateringbehoefte duurzaam in te vullen. Cateraars en grossiers breiden daarom het aandeel verantwoorde producten in hun assortiment uit. Nog voordat de portieverpakkingen van Fair Trade Original op de markt zijn, is al door diverse partijen belangstelling getoond.

Producten voor op brood en bij de koffie

De eerste producten die in september 2010 in portieverpakking op de markt komen , zijn twee soorten jam, pindakaas, hagelslag puur en melk, hazelnootpasta en honing. Fair Trade Original verkoopt de meeste van deze producten al in reguliere consumentenverpakkingen via supermarkten en Wereldwinkels. Daarnaast wordt een assortiment portieverpakkingen ontwikkeld voor bij de koffie, waaronder suiker, koekjes en chocolaatjes. De portieverpakkingen zijn verkrijgbaar bij grossiers en worden aan de consument in bedrijfsrestaurants, hotels en instellingen verkocht.

vanoordt-portionpack-1

Versterking beide posities

“Voor Fair Trade Original is het een grote kans om producten aan te kunnen bieden daar waar de consument ze ook direct proeft,” aldus Mike Jansen, algemeen directeur van Fair Trade Original. “Onze kracht ligt in het ontwikkelen van een breed assortiment eerlijk geproduceerde producten. Van Oordt PortionPack is een belangrijke speler in de markt van portieverpakkingen en heeft alle benodigde kennis en ervaring in huis op zowel productie- als verkoop- en distributiegebied. Kortom: we doen allebei waar we goed in zijn en versterken zo elkaars positie.”

Van Oordt PortionPack was al een tijdje op zoek naar mogelijkheden om een compleet aanbod  van duurzame portieverpakkingen binnen Foodservice te ontwikkelen. Aad Dorleijn, general manager: “Als specialist binnen portieverpakkingen willen wij in de volle breedte in de behoeften van onze klanten kunnen voorzien. Met Fair Trade Original hebben we naast een sterk merk met een breed assortiment de mogelijkheid om de kennis en kunde van fairtrade binnen onze organisatie te verankeren. De samenwerking met Fair Trade Original is pure synergie.”

Over Van Oordt PortionPack

vanoordt-portionpack-logoVan Oordt PortionPack is een totaalleverancier binnen portieverpakkingen en een dochteronderneming van PortionPack Europe, onderdeel van het Duitse Südzucker. Het bedrijf werd in 1734 opgericht door Hendrik van Oordt en is uitgegroeid tot één van de grootste producenten van portieverpakkingen in Europa. Van Oordt PortionPack neemt met deze producten een toonaangevende positie in binnen de Foodservice markt. Van Oordt staat vooral bekend als leverancier van suiker- en creamersticks. Daarnaast is het bedrijf marktleider binnen de categorieën broodbeleg, sauzen en vruchtenmoezen. Bij Van Oordt PortionPack zijn dagelijks circa 200 mensen werkzaam in productievestigingen in Oud-Beijerland, Landgraaf en Bodegraven. De organisatie wil zich onderscheiden door continu nieuwe oplossingen te bieden op het gebied van portieverpakkingen, zowel in verpakkingsvorm als inhoud.

Over Fair Trade Original

Fair Trade Original , gevestigd in Culemborg, ontwikkelt en importeert levensmiddelen en woon- en modeaccessoires van 60 handelspartners uit 30 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en verkoopt deze op de Nederlandse en Europese markt. Het foodassortiment bestaat uit 150 levensmiddelen in de categorieën koffie, thee, broodbeleg, chocolade en snoep, culinair, noten en snacks, vruchtensap en wijn.  Deze producten zijn verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten, Wereldwinkels en Waarwinkels.

De organisatie werkt vanuit de visie dat handel een motor is voor ontwikkeling. Fair Trade Original is de grondlegger van de eerlijke handel in Nederland en vierde in 2009 haar 50-jarig bestaan. In datzelfde jaar riep het zakenblad Incompany Fair Trade Original uit tot het bedrijf met de beste reputatie van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.portieverpakkingen.nl.