HomeNieuwsBedrijven en personenVan Gelder neemt nieuwe productielijnen in gebruik voor retailkanaal

Van Gelder neemt nieuwe productielijnen in gebruik voor retailkanaal

Ongeveer een jaar geleden nam Van Gelder Groente & Fruit haar nieuwe pand in gebruik. Hier heeft het Skal-gecertificeerde bedrijf maar liefst 15.000 m2 oppervlakte beschikbaar voor haar eigen productieafdelingen met onder andere een ‘high care' keuken, snijderij, warme keuken en inpakafdeling. Toch heeft het Ridderkerkse familiebedrijf de capaciteit nu al uitgebreid met drie nieuwe productielijnen. Hiermee kan er nog beter ingespeeld worden op de vraag vanuit de retailmarkt.

Van Gelder staat bekend als groente- en fruitleverancier die gespecialiseerd is in het leveren van producten aan de foodservice, maar de AGF-specialist kan en doet veel meer. Algemeen directeur Gerrit van Gelder legt uit: “Naast de honderden foodserviceklanten die we dagelijks mogen voorzien van verse producten, leveren we ook aan verschillende retailkanalen. Hiervoor ontwikkelen en produceren we een apart assortiment.”

Dat de horeca verplicht haar deuren heeft moeten sluiten vanwege de coronacrisis, heeft uiteraard ook impact op Van Gelder. “Het spreekt voor zich dat we op dit moment niet het volume uitleveren waarop we hadden gehoopt met ons gemechaniseerde magazijn”, legt Gerrit uit. “Tegelijkertijd ontstond er ook tijd en ruimte om andere dingen versneld op te pakken. Zo hebben we onze productie kunnen uitbreiden met drie nieuwe lijnen. Terwijl de horeca bijvoorbeeld vraagt om salades per kilo, vraagt de retail juist om bakjes van 75 tot 200 gram.”

“Door nieuwe producten te ontwikkelen en machines aan te schaffen ,kunnen we nu nog beter inspelen op de vraag vanuit de retai”, aldus Gerrit. Een voorbeeld zijn de onlangs ontwikkelde lunch- en maaltijdsalades met indoor geteelde sla. Ook is er een heel nieuw assortiment gesneden groenten, salades en rauwkosten gelanceerd. “Met Van Gelder zetten we ons volledig in op gezonde producten, boordevol smaak en zonder e-nummers”, aldus de algemeen directeur.

www.vangeldernederland.nl