HomeNieuwsMachinesPionier Van Gelder investeert continue in productie en machines

Pionier Van Gelder investeert continue in productie en machines

Van Gelder, een toonaangevend Nederlands bedrijf in de productie van plantaardige vleesvervangers, introduceert een baanbrekende service voor horecaondernemers: maatwerk plantaardige producten op aanvraag. Met het oog op de groeiende vraag naar duurzame, gezonde en plantaardige alternatieven in de zorg- en horecasector, biedt Van Gelder nu de unieke kans om eigen burgers en vleesvervangers naar wens te produceren. Met de continue investering in nieuwe productiefaciliteiten en -machines en een innovatief productontwikkelingsteam is Van Gelder in staat om aan de specifieke wensen van grote horecabedrijven en zorginstellingen te voldoen.

Alle ingrediënten die voor de productie gebruikt worden, zijn afkomstig van leveranciers uit de buurt. Hiermee zorgt Van Gelder ervoor dat de keten zo direct en lokaal mogelijk blijft. De producten worden zoveel mogelijk soja-, allergenenvrij en met een ‘clean label' geproduceerd. Naast dat de vleesvervangers allergenenvrij zijn, zijn de producten ook een stuk vriendelijker voor het milieu in het kader van koolstofuitstoot. De bietenburger stoot bijvoorbeeld slechts 0,11 kg CO2 uit per kilogram, terwijl een rundvleesburger volgens voedingscentrum.nl maar liefst 30,7 kg CO2 per kilogram uitstoot.

“Dit is een belangrijke stap in onze missie om de transitie naar plantaardig voor de foodservicemarkt te vergemakkelijken”, zegt Gerrit van Gelder, Algemeen Directeur bij Van Gelder. “Met ingrediënten zoals peulvruchten, groenten, kruiden en gefermenteerde favabonen, kunnen we volledig plantaardige producten maken die niet alleen lekker en lokaal geproduceerd zijn, maar ook een lagere CO2-uitstoot hebben dan reguliere vleesproducten.”

De mogelijkheden voor maatwerk zijn vrijwel onbeperkt. Van plantaardige kipstukjes met specifieke kruiden tot burgers met zelfgekozen verse groenten, Van Gelder biedt de flexibiliteit om nieuwe producten te ontwikkelen of variaties te maken op bestaande populaire producten. Het bedrijf produceerde eerder al een extra grote plantaardige schnitzel voor een grote Nederlandse hotelketen en burgers met aanzienlijk minder zout voor een aantal ziekenhuizen. Horecaondernemers of zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het proeven van de producten en het bespreken van maatwerkopties, kunnen een afspraak maken en een bezoek brengen aan het Experience Center in Ridderkerk. Hier kunnen ze het productieproces zien en in gesprek gaan met het productontwikkelingsteam.

Met deze nieuwe service toont Van Gelder zich opnieuw een pionier in de plantaardige voedingsindustrie en zet het bedrijf een belangrijke stap in de richting van een duurzamere en meer innovatieve toekomst voor de horeca. Als oer-Hollands bedrijf, dat begon als groente- en fruitleverancier, is Van Gelder uitgegroeid tot een unieke producent van een breed scala aan plantaardige vleesvervangers. Deze overgang naar volledig plantaardige productie maakt Van Gelder een bijzonder lokale en duurzame speler in de markt, een unicum in Nederland.

Familiebedrijf Van Gelder is een oer-Hollandse leverancier van aardappelen, groenten en fruit. De dagverse producten worden geleverd aan klanten in de horeca, zorg en overheid. Van Gelder is de verbindende factor tussen telers en klanten en verzorgt de gehele keten, van bron tot bord. De hoge rechtstreekse inkoop en hoge omloopsnelheid zorgen ervoor dat producten supervers aan klanten geleverd worden. Vandaag geplukt, morgen op het bord.

www.vangeldernederland.nl