HomeNieuwsVan der Windt ziet populariteit innovatieve Mylar Cook snel toenemen

Van der Windt ziet populariteit innovatieve Mylar Cook snel toenemen

Van der Windt Verpakking constateert een snel toenemende belangstelling bij fabrikanten van voedingsmiddelen voor de Mylar Cook film van Dupont. De nieuwe folie is speciaal ontwikkeld voor het bereiden van voedingsmiddelen in oven en magnetron. De Mylar Cook is bij Van der Windt Verpakking leverbaar in diverse uitvoeringen. De verpakkingsleverancier uit Honselersdijk ontwikkelt ook samen met fabrikant Dupont nieuwe verpakkingsconcepten.

Bij de introductie in 2011 is de vernieuwende polyesterfilm, een boven- en onderfolie voor dieptrektoepassing, van Dupont bekroond met de IFT Food Expo Award. Voedingsmiddelen, voorzien van Mylar Cook, laten zich met verpakking en al uitstekend bereiden in oven en magnetron. Door deze folie ontstaat als het ware een ‘mini-oven binnen de oven'. Het gerecht kan niet langer meer spetteren en daardoor de oven vervuilen. Bijkomend voordeel is energiebesparing: het proces wordt tot dertig procent versneld. De verpakking leent zich daardoor met name voor de bereiding van vlees, kip en vis die vanuit de diepvries in de oven of in de magnetron moeten worden bereid.

Diverse diktes en uitvoeringen

De Mylar Cook is leverbaar in diverse diktes en uitvoeringen, elk met specifieke eigenschappen. Zo is de folie verkrijgbaar in een aantal peel-sterktes, met een verschillende resistentie tegen hitte of kou en in uitvoeringen die condensvorming tegengaan. Ook kan de folie worden voorzien van een barrière om de houdbaarheid van voedingsmiddelen verder te verlengen. De glasheldere folie heeft verder een goede doorsteekweerstand, dus producten met scherpe randen zoals botten kunnen zonder problemen worden verpakt.

Verhoging uitstraling vlees, kip of vis

Mylar Cook is uitstekend te verwerken op een traditionele dieptrekmachine. John van Winden, salesmanager Foodpackaging bij Van der Windt Verpakking, haalt ook als voordeel aan dat de folie het eenvoudiger maakt vlees, kip of vis toegevoegde waarde mee te geven. “Door deze folie kan een fabrikant er nu eerder voor kiezen een marinade toe te voegen aan het product. Daardoor is het heel aantrekkelijk om een standaardproduct te upgraden naar een product met een meer luxe uitstraling en bijbehorende prijsstelling.”

Nieuwe concepten ontwikkelen

Van der Windt Verpakking is ook actief in het ontwikkelen van andere concepten voor flexibele verpakkingen. Onder de noemer ‘Windflow' vallen horizontale en verticale flowpacktoepassingen voor groenten, fruit, broodjes, noten etc. ‘Windtop' is de naam voor een topsealfolie voor PP, PE, A-PET en C-PET schalen. Voor het verpakken van afbakbroodjes, vlees, kip en dergelijke is er ‘Windvac', een onder- en bovenfolie voor dieptreklijnen.

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com of stuur een e-mail naar info@vanderwindt.com.