HomeDossiersDuurzaamheidVan der Windt Verpakking komt met folie van gerecycled materiaal

Van der Windt Verpakking komt met folie van gerecycled materiaal

Van der Windt Verpakking introduceert een nieuwe folie die bestaat uit 50 procent gerecycled materiaal. R-PET folie heeft dezelfde hoogwaardige eigenschappen op het gebied van houdbaarheid, barrières en voedselveiligheid als virgin PET. Ook de verwerkingseigenschappen zijn gelijk, waardoor de nieuwe folie probleemloos mee kan draaien in de bestaande verpakkingsprocessen.

Revolutionair recyclingsysteem

R-PET folie is een voedselveilige PCR-verpakking (Post Consumer Recycling). In het verleden waren PCR-verpakkingen niet geschikt voor voedingsmiddelen. Dankzij een geavanceerd depolymerisatieproces (LuxPET-proces) wordt alle verontreiniging uit het materiaal onttrokken. Hierdoor is het materiaal 100 procent voedselveilig. Een ander voordeel is het feit dat het gerecycled materiaal door het LuxPET-proces niet te onderscheiden is van virgin materiaal, waardoor alle eigenschappen behouden blijven.

Circulair verpakken

De R-PET folie komt tegemoet aan de eis om de milieudruk van plastic verpakkingen te verminderen. De overheid heeft hierover afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Plastic Pact. Hierin staat vastgelegd dat plastic verpakkingsmateriaal in 2025 voor 35 procent uit gerecycled materiaal moet bestaan. R-PET komt ruim aan deze eis tegemoet. De gerecyclede content is afkomstig van post-consumer waste (PCR), waardoor er minder fossiele grondstoffen worden verbruikt. Dit leidt tevens tot een lagere CO2-voetafdruk. Na gebruik is het materiaal ook weer 100 procent recyclebaar. De R-PET folie past uitstekend binnen de circulaire economie.

Toepassing

R-PET folie kent dezelfde toepassingen als PET folie. De folie wordt voornamelijk gebruikt als topseal voor (gerecyclede) PET schalen, maar kan ook voor andere toepassingen worden ingezet. R-PET folie is voedselveilig en door de barrière-eigenschappen geschikt voor het verpakken van onder andere groente, fruit, vlees, kip, vis, nootjes en kaas.

www.vanderwindt.com