HomeNieuwsBedrijven en personenVan der Windt Verpakking investeert in milieuvriendelijk vervoer

Van der Windt Verpakking investeert in milieuvriendelijk vervoer

windt-lexus-2

Bij Van der Windt Verpakking is het bedrijfswagenpark verder in lijn gebracht met het MVO-beleid. Het bedrijf uit Honselersdijk heeft geïnvesteerd in twee exemplaren van de Lexus CT200H, een nieuw type hybrideauto. Al eerder koos het bedrijf voor vrachtwagens die zijn uitgerust met Euro-5 motoren en binnenkort worden enkele ultra-zuinige vrachtwagens (40% CO2 reductie) aangeschaft.

windt-logo-nieuwMet een door de fabriek opgegeven verbruik van 3,8 liter per 100 kilometer behoort de nieuwste Lexus tot de zuinigste auto's op de Nederlandse wegen. Ook de uitstoot is bijzonder laag: met 136 PK komt de Lexus CT200H aan de 89 gram per kilometer. Reden voor Van der Windt Verpakking om in ieder geval specialist Bio-based Packaging Huib Burggraaf een milieuvriendelijk alternatief aan te bieden voor het zakelijk verkeer. Ook Sales Manager Agriculture Ronald Borst is voortaan met een zuinige auto te signaleren. Een derde Lexus is reeds in bestelling.

Al langer heeft Van der Windt Verpakking milieuverantwoord ondernemen hoog op de agenda staan. Zo loopt het bedrijf voorop met een steeds groter wordend assortiment aan bio-based verpakkingen, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen. In 2009 werd Van der Windt Verpakking hiervoor al beloond met een nominatie voor de NRK PRIMA Ondernemersprijs. Onder de naam Mondobag en Enjoy The World heeft Van der Windt twee eigen verpakkingslijnen geïntroduceerd die voor honderd procent zijn gemaakt van bio-based materialen, zoals zetmeel of maïs.

Van der Windt Verpakking is een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group (CNG). Samen met de CNG is de carbon footprint van de bedrijfsprocessen en van haar 15.000 producten in kaart gebracht. Van der Windt wil in de periode tot 2015 de eigen CO2-uitstoot met vijftien procent verminderen en compenseert de resterende emissies middels de aankoop van hoogwaardige credits bij de CNG waarmee duurzame klimaatprojecten gefinancierd worden. Hierdoor mag Van der Windt zich met recht een klimaatneutrale organisatie noemen.

Als eerste bedrijf in de verpakkingsindustrie stelt Van der Windt haar afnemers in de gelegenheid om de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van verpakkingsmaterialen bij de CNG te compenseren. Vanzelfsprekend zoekt Van der Windt eerst met haar klanten naar de beste verpakkingsoplossing, waarbij functionaliteit, kostenbeheersing en een lage milieubelasting hand in hand gaan.

windt-lexus-1

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com of stuur een e-mail naar info@vanderwindt.com.