HomeNieuwsBedrijven en personenVan der Windt Verpakking haalt 65.000 euro op voor HomeRide

Van der Windt Verpakking haalt 65.000 euro op voor HomeRide

Medewerkers van Van der Windt Verpakking hebben in aanloop naar de HomeRide van komend weekeinde een spectaculair bedrag bijeen gebracht voor Het Ronald McDonald Kinderfonds en in het bijzonder Ronald McDonald Huis Sophia. Door individueel te werven en met verschillende acties in teamverband werd ruim 65.000 euro opgehaald door de twee teams van in totaal twintig renners. Dit is enkele dagen voor de start nog steeds een absoluut record in de driejarige HomeRide-historie. Doneren kan nog tot vrijdag 18.00.

Komend weekeinde, zaterdag 15 en zondag 16 juni, zal de derde editie van de HomeRide gereden worden. Door het zeer succesvolle wervingstraject voorafgaand aan de HomeRide zal Van der Windt als één van de blikvangers aan de start verschijnen van het jaarlijks flink groeiende evenement (van 15 teams het eerste jaar, tot 30 vorig jaar en 72 nu). Medewerkers van de verpakkingsleverancier haalden de afgelopen maanden belangeloos duizenden euro’s bijeen. Deze haalden zij op bij familie, vrienden en kennissen, maar ook door bijvoorbeeld hun eigen verlofuren te verzilveren. Het verzilveren van die verlofuren leverde al maar liefst 13.000 euro op. Ook lanceerden de teams de succesvolle Chateau HomeRide-wijn, die op verschillende verkooppunten in de regio in de schappen werd gekregen en waarvan de rode en witte variant gretig aftrek vonden. Een actie die daardoor ruim 10.000 euro opleverde. Van der Windt ontwierp daarnaast zelf een speciale Van der Windt/HomeRide-bidon, welke tevens tijdens de tocht zelf gebruikt zal worden. De verkoop van deze zelfbedrukte HomeRide-bidons leverde ook nog eens enkele duizenden euro’s op. Daarnaast kon Van der Windt zich gedurende het wervingstraject verheugen op vele donaties van zijn relaties wereldwijd. Ook zij wilden dit toch uitsluitend Nederlandse project voorzien van een warme bijdrage. “Ik denk dat we terecht enorm trots kunnen zijn op onszelf dat we dit voor elkaar hebben weten te boksen voor het Huis Sophia”, aldus Femke van Tol, Management Assistent bij Van der Windt en coördinator van het HomeRide-traject.

Zaterdagmiddag aanstaande om drie uur ‘s middags verschijnen beide teams van Van der Windt (twintig renners) aan de start in Groningen. De 500 kilometer lange wielertocht zal vervolgens, binnen 24 uur, in estafettevorm worden volbracht door de werknemers van de verpakkingsleverancier. De HomeRide gaat van Groningen via Leeuwarden, Harlingen, Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Veldhoven, Valkenburg naar Maastricht. Uiteraard hoort daar ook een goede voorbereiding bij. Medewerkers van Van der Windt werkten in de maanden voorafgaand dan ook verschillende trainingen af. Hierbij werden zij begeleid door fysiotherapeut Nico van Herwerden uit ’s Gravenzande, die het team ook tijdens de HomeRide bij zal staan.

Aangezien de HomeRide een 24 uur durende tocht is en ook ’s nachts doorgaat, werd enkele maanden geleden al midden in de nacht een training afgewerkt door Van der Windt. Naast deze nachttraining werd twee weken terug ter afsluiting een rit over ‘de eilanden' gefietst. Een tocht van 160 kilometer via Rozenburg, Oostvoorne, over Flakkee naar Spijkenisse en weer terug naar Rozenburg. Tussendoor fietsten de beide wielerploegen ook nog eens de ‘voorjaarsklassieker' Honselersdijk-Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam-Honselersdijk. “De rondleiding bij Huis Sophia was zeer indrukwekkend en daarmee enorm motiverend. Dan besef je eens te meer waar je dit allemaal voor doet”, aldus Van Tol.

Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer tijdens de HomeRide, maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs in totaal acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties.

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com.

Bron: Het Hele Westland