HomeNieuwsBedrijven en personenVan der Moolen Foodgroup verhuist naar nieuwe moderne fabriek

Van der Moolen Foodgroup verhuist naar nieuwe moderne fabriek

Het begon allemaal in de beginjaren zestig van de vorige eeuw. Op dat moment was oud-directeur dhr. Van der Moolen Sr. kelner in het Chinese restaurant van zijn Chinese vader, één van de eerste Chinese restaurants in Nederland. Vanuit zijn oorsprong wist zijn Chinese vader hoe authentieke mie moest smaken. De toenmalige leveranciers konden niet aan zijn hoge eisen voldoen, zodat het idee ontstond om zelf authentieke walsmie te maken. Dhr. Van der Moolen Sr., technisch geschoold, ging op zoek naar machines die hij zodanig kon aanpassen dat er een hoogwaardige walsmie mee gemaakt kon worden. De interesse in zijn ambachtelijk gewalste mie groeide snel waardoor hij in 1966 besloot om zich volledig op de productie van gewalste mie te richten. Een uniek bedrijf was geboren.

“Wat een rijkdom! Drie generaties Van der Moolen verzamelt en vastgelegd op de plek waar straks onze nieuwe fabriek komt te staan en een nieuw tijdperk gaat beginnen. Met super veel respect voor mijn ouders (91 en 88) die zo trots zijn op wat we allemaal hebben bereikt. En dat mijn oudste dochter samen met mij de toekomst in gaat. Hoe mooi is dat? Ben zo trots”, schreef Peter van der Moolen van Van der Moolen Foodgroup begin vorig jaar al op social media.

“De verhuizing is begonnen. Ons complete machinepark zal binnen vijf weken vanaf nu volledig operationeel zijn op ons nieuwe adres. Aangevuld met onder andere nieuwe high capacity kooklijnen, spoel- en koellijnen, afvullijnen en end-of-line robotisering zijn wij straks klaar voor de toekomst. In onze nieuwe moderne fabriek kunnen we straks nog beter, nog meer en nog mooiere kwaliteit noedels en pasta produceren. Een prachtige memorabele stap in onze 58 jarige historie.”

www.vdmfoodgroup.nl