HomeNieuwsVan der Laan Distritech verzorgt 24/7 service en onderhoud aan industriële lijmapparatuur

Van der Laan Distritech verzorgt 24/7 service en onderhoud aan industriële lijmapparatuur

Nico van der Laan richtte twintig jaar geleden Van der Laan Distritech op en het was aanvankelijk zijn bedoeling om (hotmelt)lijm te gaan verkopen. Hij verbaasde zich er echter zo over hoe vervuild de lijmappartuur bij veel bedrijven was, dat hij besloot om bedrijven hierbij te gaan helpen en kwam op het idee om de apparatuur intern te gaan reinigen. “Deze aanpak bleek een succes, want al snel werd duidelijk dat door preventief onderhoud stilstanden van de productie sterk werden verminderd”, vertelt Nico van der Laan.

Hoewel Van der Laan Distritech in de loop der tijd ook nieuwe, gebruikte en gereviseerde lijmapparatuur is gaan verkopen, realiseert het nog steeds meer dan de helft van haar omzet met het verzorgen van revisie-, reinigings- en onderhoudswerkzaamheden voor lijmapparatuur van alle merken. “We zijn in de loop der jaren flink gegroeid, maar met behoud van onze kernwaarden. Zo staat onze servicedienst 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat”, stelt Nico van der Laan. En dat zelfs op kerstavond. “Een paar jaar geleden kregen we op kerstavond een telefoontje van een klant. We hebben tien man personeel, maar ik ben toen zelf naar die klant gegaan om twee slangen te vervangen”, weet Nico van der Laan nog.

Hij is er van overtuigd dat er maar weinig bedrijven zijn die dat gedaan zouden hebben. “Iedereen zegt het natuurlijk, maar niemand doet het. Zeggen is één, doen is twee”, benadrukt Nico van der Laan. “Voor bedrijven is het van het grootste belang om bij een storing zo snel mogelijk weer te kunnen draaien. Wij spelen hier met onze 24/7 servicedienst op in. Als een cv-ketel kapot is moet men de loodgieter bellen en niet de slager of de bakker. Als er een probleem is met lijmapparatuur moet men ons bellen!”

Door haar preventieve onderhoudsprogramma, dat veelal ter plekke wordt uitgevoerd om stilstand tot het minimum te beperken, en de kennis die men bij Van der Laan Distritech door praktijkervaring en trainingen bij leveranciers heeft opgedaan, kunnen volgens Nico van der Laan veel problemen worden voorkomen. “We hebben altijd meer dan 5000 artikelen op voorraad. Doordat we problemen voorkwamen en waar nodig oplosten, kregen we steeds vaker de vraag om ook de apparatuur, slangen, lijmkoppen en dergelijke te gaan leveren. En dat zijn we dan ook gaan doen”, vertelt hij.

Van der Laan Distritech is dealer voor Nederland van ITW Dynatec en Inatec. Tevens kunt u bij Van der Laan Distritech terecht voor (gebruikte) apparatuur en/of revisie van onder andere de merken Nordson, Robatech, HHS, Klebtech en Hauf. Nico van der Laan: “We bedienen onze klanten van zowel nieuwe, gebruikte als gereviseerde lijmapparatuur. Maar ook voor lease, verhuur, maatwerk en advies kunnen eindgebruikers en machinebouwers bij ons terecht. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 5000 verschillende soorten lijm zijn? Veel klanten zien door de bomen het bos niet meer, maar gelukkig weten ze ons te vinden. Wij zijn van alle markten thuis!”

Voor meer informatie:
Nico van der Laan
Van der Laan Distritech
Televisieweg 24
1322 AL Almere
T +31 (0)36 546 52 22
F +31 (0)36 546 47 46
www.distritech.nl
laan.distritech@planet.nl