HomeNieuwsUtilysys klapkrat voor het eerst in gebruik

Utilysys klapkrat voor het eerst in gebruik

twinpack-utilysys-1

Het is zover: de eerste zending met het Utilysys klapkrat is onderweg naar Australië. Op 27 mei vond deze primeur plaats bij de firma W.F. Leenen & Zn. te Sassenheim. Deze week zal deze firma ook een zending in dit krat naar Israël versturen. Het nieuwe statiegeld-klapkrat is een initiatief van de branche-organisaties KAVB en Anthos, in samenwerking met producent Bekuplast, poolmanager Container Centralen en vermarkter Twinpack.

utilysysJaco Leenen is de allereerste actieve deelnemer van de nieuwe fustpool van Stichting Utilysys. Hij is zeer te spreken over de kwaliteit van het krat en de voordelen van de poolvorm waarin deze wordt aangeboden. De kratten blijken eenvoudig in gebruik door ze op de kop te verwerken; hierdoor klappen de zijkanten namelijk extra makkelijk open. Over een paar maanden zullen de kratten door de Firma Leenen weer uit Australië worden terug gehaald en naar een depot van de Stichting Utilysys worden gebracht. Vanaf dat moment zijn ze weer in beheer van de Stichting en krijgt firma W.F. Leenen het statiegeld (€3 per krat) retour. De enige kosten voor Leenen bestaan uit ophaal- en retourkosten naar het depot, maandhuur en de transportkosten voor het retourhalen uit het buitenland. Opslag, reiniging en het recht op een gereserveerd aantal solide schone kratten zitten allemaal bij de prijs in.

De Stichting Utilysys is uitermate verheugd over deze eerste aftrap. ”We zijn er trots op een kwalitatief goed krat in deze voordelige vorm aan te bieden. Hoe meer deelnemers er de komende jaren actief zullen zijn, des te groter de efficiency voordelen voor elke deelnemer. Collectiviteit is de succesfactor voor dit duurzame project”, aldus Gerrit Ravensbergen, voorzitter van de Stichting Utilysys.

De komende weken zullen er met andere deelnemers nog meer zendingen de wereld over gaan.

Kijk voor meer informatie op www.utilysys.com.