Home Machines Etiketteren en printen Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst met kwaliteit en service van...

Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst met kwaliteit en service van Espera

In 2016 startte een grote verbouwing, die in 2020 wordt afgerond. Het bedrijfspand is dan vijf keer zo groot geworden. Inmiddels is een groot deel van de versafdeling vernieuwd. Ook zijn diverse nieuwe machines aangeschaft. Op het gebied van etiketteermachines is gekozen voor driemaal de ES7000 serie van Espera.

In het bedrijfspand in Urk wordt verse zalm uit Noorwegen schoongemaakt, gefileerd, geportioneerd, verpakt, gewogen en geëtiketteerd. Gemiddeld wordt 120 ton verse zalm en 20 ton gerookte zalm per week verwerkt. Het gaat goed met de vraag naar zalm, weet Diederik van Spronsen. “We zien de vraag naar zalm stijgen. Groot voordeel dat de aanvoer van gekweekte zalm heel stabiel is in vergelijking met wilde zeevis.”

Het Urker Zalmhuys onderscheidt zich door vooral op het gebied van kwaliteit en hygiëne. “We gaan voor een uitstekende kwaliteit, ook als de inkoopprijzen daardoor wat hoger liggen.” Daarnaast vindt Van Spronsen een uitstekende hygiëne van zeer groot belang. “De afgelopen jaren zijn verschillende zalmverwerkers negatief in het nieuws gekomen na een Listeriabesmetting. Wij hebben geïnvesteerd in het hoogst haalbare hygiëneniveau. We hebben een speciale ontslijm ruimte, onze Dirty Care Area, waar de slijmlaag van de vis wordt verwijderd. Ook hebben we een speciale High Care afdeling, waar onze zalm gefileerd wordt. Daarnaast desinfecteren we veel en grondig. Ons product is gegarandeerd goed. Daardoor kunnen wij wereldwijd leveren. Klanten die graag zelf willen zien hoe wij met onze producten omgaan, zijn van harte welkom in onze bedrijfspand op Urk.”

Op het gebied van weeg- en etiketteermachines werd een samenwerking aangegaan met Espera Nederland. “Deze keuze heeft te maken met een stukje kwaliteit en bedrijfszekerheid”, legt Van Spronsen uit. “Bovendien kregen we van bedrijven om ons heen te horen dat ze goede ervaringen hadden met de Espera machines die ze hebben draaien. Op Urk wordt veel met Espera gewerkt. Zodoende hebben we besloten om met deze aanbieder in zee te gaan.”

Gekozen werd voor de ES7000 serie weeg- en etiketteermachines. “We hebben er eerst één aangeschaft, daarna nog één en inmiddels is ook nummer drie geïnstalleerd.’ De machines in-line, achter een dieptrekker, voor zowel zalmzijdes met een productlengte van 600 mm als porties zalm. De machines zijn uitgerust met een handmatig verstelbare weegband, zodat beide producten verwerkt kunnen worden. Dat werkt heel gemakkelijk.”

Alle software en functies voldoen aan de eisen van Europese retailers en de machines zijn online gekoppeld aan Claever ERP (voorheen Vekrasoft). “Mochten zich eventuele problemen voordoen, dan staan zowel de helpdesk van Espera als de monteurs altijd paraat.”

www.espera.nl