HomeNieuwsBedrijven en personenUPM meldt einde van bijna vier maanden durende staking papierfabrieken

UPM meldt einde van bijna vier maanden durende staking papierfabrieken

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de staking bij de papierfabrieken van UPM in Finland. UPM en vakbond Paperworkers' Union hebben overeenstemming bereikt, de staking bij de fabrieken zal onmiddellijk eindigen, de werknemers zullen weer aan het werk gaan en de leveringen aan klanten zullen zo snel mogelijk worden hervat, zo meldt UPM in een persbericht op haar website.

“We zijn erg blij dat alle partijen overeenstemming hebben bereikt en dat er een einde komt aan de lange staking van Paperworkers' Union. In Finland hebben we uitstekende fabrieken en hoogopgeleide medewerkers. Het is goed dat we weer aan de slag kunnen en het is nu tijd om samen verder te gaan”, zegt Riitta Savonlahti, Executive Vice President Human Resources bij UPM.

“Het onderhandelingsproces was lang, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om arbeidsvoorwaarden overeen te komen die rekening houden met de behoeften en bijzonderheden van onze bedrijven. Nieuwe voorwaarden verbeteren de productiviteit en het concurrentievermogen van de bedrijven en zorgen ook voor goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers”, zegt Jyrki Hollmén, Vice President Labour Markets bij UPM.

De staking begon op 1 januari 2022, toen ongeveer 2.100 vakbondsleden in staking gingen, en duurde daarmee bijna vier maanden. Wanneer de leveringen aan klanten zullen worden hervat, wordt niet vermeld.

www.upmraflatac.com