HomeAanbodRobotiserenUniversal Robot Academy ziet vraag naar opleidingen toenemen

Universal Robot Academy ziet vraag naar opleidingen toenemen

Sinds 2016 biedt Universal Robots, wereldwijd marktleider op het gebied van collaboratieve robots (cobots), roboticaopleidingen aan klanten en anderen met interesse in collaboratieve robots. De Universal Robots Academy biedt tal van gratis online opleidingen, maar beschikt wereldwijd ook over 119 trainingscentra op locatie, zoals Gibas Automation in Nijkerk. Het is duidelijk dat Universal Robots met deze Academy tegemoet komt aan een reële vraag, want intussen hebben zich meer dan 200.000 robotica-enthousiastelingen hiervoor ingeschreven.

“Het is fantastisch om te zien dat zoveel robotica-enthousiastelingen over de hele wereld zich bij ons hebben aangesloten om hun roboticavaardigheden te verbeteren en te profiteren van de trainingen die wij bieden”, zegt Mikkel Vahl, Global Head of Academy and Education. “Dit speelt een belangrijke rol in het vervullen van onze missie, namelijk: automatisering voor iedereen, overal.”

Vergeleken met andere industriële robots zijn cobots eenvoudiger te programmeren en te bedienen. “Maar of iemand nu applicatie-engineer, robotica-expert of nieuweling op het gebied van robotica is, iedereen heeft baat bij het volgen van een door een instructeur geleide training”, voegt Vahl eraan toe.

De 200.000 gebruikers van UR Academy komen uit meer dan 130 verschillende landen en hebben allemaal gratis online cursussen gevolgd of deelgenomen aan een virtuele of klassikale roboticaopleiding onder leiding van hoogopgeleide specialisten van Universal Robots of een geautoriseerde trainingspartner.

Het trainingsaanbod wordt voortdurend geactualiseerd en UR Academy heeft later dit jaar en in 2024 een aantal interessante aanvullingen op de planning staan. Dit omvat nieuwe UR20 e-learning die klanten leert de nieuwste cobot van Universal Robots in te stellen en te programmeren. Nieuwe e-learning over risicobeoordeling, een leertraject voor palletiseren en een nieuwe en verbeterde simulator behoren ook tot de komende updates aan de UR Academy.

www.universal-robots.com