HomeNieuwsBedrijven en personenUnilever verkoopt fabriek in Oss aan Zwanenberg Food Group

Unilever verkoopt fabriek in Oss aan Zwanenberg Food Group

Unilever is voornemens een strategische samenwerking aan te gaan met Zwanenberg Food Group. De samenwerking houdt in dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group (ZFG) en dat ZFG de intentie heeft een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 over te plaatsen naar de fabriek in Oss. Hiermee zal het geproduceerde vleesvolume in de fabriek in Oss met 50 procent groeien, wat leidt tot een toename van de werkgelegenheid met 20 procent.

Als gevolg van de strategische samenwerking kan Unox gebruik maken van de sterke innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische- en snackproducten. Dit zal leiden tot verdere groei van het Unox-merk in deze voor Unox belangrijke groeisegmenten, waarmee Unox verder kan inspelen op de huidige trends onder consumenten.

In de fabriek in Oss worden naast de producten van Unox, ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft tevens verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. ZFG neemt de productie voor haar rekening. De fabriek in Oss wordt als gevolg van deze samenwerking de grootste fabriek in het ZFG-netwerk.

Conny Braams, General Manager Unilever Benelux: “Unox is en blijft een heel belangrijk en lokaal ijzersterk merk voor Unilever in Nederland. Het besluit om het partnership met ZFG aan te gaan is genomen met als doel het merk versneld te laten groeien. We verwachten substantiële voordelen te behalen door het benutten van onze gezamenlijke schaalgrootte in Oss. Ook het feit dat Unox gebruik kan maken van zowel de innovatie-, als de investeringskracht van ZFG, versterkt de groeimogelijkheden van het merk. Dit maakt dat de samenwerking met ZFG de beste keuze is voor een gezonde toekomst voor de fabriek, de medewerkers en het Unox-merk.”

Aldo van der Laan, Chairman Zwanenberg Food Group: “De overname van de fabriek past in de strategie van ZFG om het bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien met een breder aanbod voedingsmiddelen, met de focus op lang houdbare producten. ZFG ziet het tevens als een kans om de positie in soepen en sauzen die zij op dit moment hoofdzakelijk in de UK en de VS heeft, nu ook uit te breiden naar Nederland en de rest van het Europese continent.”

De verkoop van de fabriek betekent voor de huidige 325 medewerkers van Unilever in Oss dat zij allen overgaan naar Zwanenberg Food Group. De transactie zal voor goedkeuring aan de Autoriteit Consument en Markt worden voorgelegd en ter advisering aan de ondernemingsraden van Unilever en Zwanenberg Food Group.

Kijk voor meer informatie op www.unilever.nl.

Foto: Unox