Home Nieuws Verpakkingen Ultrapak zet innovatieve verpakking FlatSkin in de schijnwerpers

Ultrapak zet innovatieve verpakking FlatSkin in de schijnwerpers

Ultrapak, de exclusieve distributeur van Sealpac, zal op Empack in Mechelen op 23 en 24 oktober diverse innovatieve verpakkingstechnieken tonen. Sealpac is fabrikant van trayseal- en dieptrekmachines. Het bedrijf Ultrapak zal te vinden zijn op stand C010.

De Sealpac A-serie is een flexibele traysealmachine die verschillende verpakkingen met een hoge output kan verwerken. Het innovatieve Smartcord invoersysteem is servo-gestuurd, waarbij automatisch verschillende schalen kunnen worden geformeerd voor het sealstation. Het servo hef- en grijpersysteem beperkt het luchtverbruik.

Op de Sealpac A-serie traysealmachines kunnen verschillende verpakkingsconcepten geproduceerd worden, waaronder Seal Only, MAP (vacuüm/gas), Flatskin, Skin en Skin Xplus, Tenderpac, Mirabella, Easylid en Perfolid. Daarnaast kunnen alle sealbare laminaat- en mono-materialen, karton en aluminium verpakkingen verwerkt worden. De Sealpac A-serie is gericht op flexibiliteit, innovatie en kwaliteit.

De Sealpac Pro serie biedt dieptrekverpakkingen op een klein oppervlakte. Vacuüm- of MAP-verpakkingen kunnen automatisch geproduceerd worden met de Pro. De machines kunnen daarnaast zowel flexibele folie als hardfolie verpakken en zijn daarmee geschikt voor food en non-food.

De goede prijs-kwaliteitsverhouding maakt deze serie geschikt voor kleine- en middelgrote bedrijven die kwaliteit vooropstellen. De Sealpac PRO-serie bevat drie verschillende modellen. Op de beurs zal de PRO-14 dieptrekverpakkingsmachine getoond worden.

Daarnaast zal het bedrijf informatie bieden over de nieuwste metaaldetectie (Pulsotronic) en X-Ray (Sapphire) systemen voor automatische controle van ongewenste deeltjes in verpakkingen. Voor de combinatie van metaaldetectie en checkweger levert Pulsotronic de nieuwe compacte CW3 met automatisch uitwerpsysteem.

De verpakking Easylid heeft de International Foodtec Award gewonnen. Het ontwerp is bekroond voor het innovatieve seal- en dekselsysteem in één, dat zorgt voor een passende seal en deksel op een schaal. Perfolid is een speciale variant van Easylid en geschikt voor het verlengen van de houdbaarheid van groente en fruit. De variant is voorzien van een laserperforatie en een deksel. Naast deze verpakkingen zal Ultrapak op de stand zelf nog verschillende andere innovatieve verpakkingsconcepten tonen.

www.ultrapak.nl