HomeNieuwsUltrapak toont noviteiten op Empack Brussel 2009

Ultrapak toont noviteiten op Empack Brussel 2009

ultrapak

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober 2009 wordt in Brussels Expo de Empack Brussel georganiseerd. Deze grootste verpakkingsbeurs van België is het ontmoetingsplatform voor professionals. Ultrapak is al 17 jaar actief in de voedingsmiddelenindustrie binnen de Benelux. Accent hierbij ligt op het verpakken en doseren van verse producten zoals; vlees, pluimvee, vis, zuivel, (gesneden) groenten, fruit, noten en zuidvruchten, chocolade, biscuits, salades, delicatessen en bereide gerechten.

Ultrapak is uw partner als het gaat om advies, installatie en service van complete horizontale verpakkingslijnen en –systemen. Denk hierbij aan volautomatische Sealpac schalensluit- en dieptrekmachines, ontnesters, dekselmachines en Leonhardt doseersystemen.

Noviteiten Sealpac topsealmachines

De complexiteit in het productieproces neemt echter steeds meer toe, en zo ook de vraag naar flexibiliteit. Om aan deze vraag te voldoen heeft Sealpac het gamma schalensluitmachines uitgebreid met de Sealpac A6. Hierdoor is het mogelijk om voor elke gewenste capaciteit een geschikte machine aan te bieden. De veelzijdige Sealpac schalensluitmachines, welke zowel enkel- als dubbelbaans leverbaar zijn, zijn standaard geschikt voor diverse verpakkingstoepassingen zoals o.a. MAP, TraySkin, Mirabella, Visiopac, en Dome (schaal met deksel). Dankzij deze toepassingen, en het door Sealpac ontwikkelde Inside cut sealsysteem bent u altijd verzekerd van een optisch perfecte verpakking. Op de Empack beurs zal Ultrapak enkele Sealpac schalensluitmachines aan het publiek tonen.

Noviteiten Sealpac dieptrekmachines

Sealpac heeft de mogelijkheden op hun serie modulaire dieptrekmachines verder uitgebreid met de “Shrinkstyle” verpakking. Dit betreft een barrière krimpfolie verpakking, gemaakt op een standaard dieptrekmachine. Dit resulteert in een hermetisch gesloten, lekvrij verpakking met een “second skin” effect. Ten opzichte van de traditionele krimpfolieverpakking die middels een kamermachine gemaakt wordt, geeft deze verpakkingsvorm voordelen ten aanzien van automatisering. Deze verpakking is met name geschikt voor kaas, vers vlees, hesp, salami, worst en kip. Het unieke van deze Sealpac dieptrekmachine is dat deze standaard geschikt is voor andere verpakkingsvarianten. Op dezelfde machine kan men namelijk Shrinkstyle, MAP en Vacuüm verpakkingen produceren. Op de Empack beurs zal de Sealpac RE 20/6 gepresenteerd worden.

Noviteiten Leonhardt doseersystemen

Sinds 2007 is Ultrapak verdeler voor Leonhardt doseersystemen in de Benelux. Op de Empack beurs presenteren we een nieuwe serie Leonhardt machines, de TGs-1 en TGs-2. Deze machine zijn speciaal ontwikkeld voor het doseren OP DE EMPACK BRUSSEL 2009 van sauzen, soepen, salades, puree etc, en hebben een uiterst interessante prijsstelling. Verder behoort een volumetrisch doseersysteem voor moeilijke producten als bami en pasta ook tot het leveringsprogramma. Op de beurs Empack presenteren we de TGs-1. U bent van harte welkom op de stand van Ultrapak – standnummer 1150, voor verpakkingsmachines- en systemen.

ultrapak-logoVoor meer informatie:
Pierre Hagenaars
Ultrapak
De Dinkel 17
8253 PK Dronten
T (0321) 31 96 16
F (0321) 31 53 07
www.ultrapak.nl
info@ultrapak.nl