HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Ulma Packaging biedt innovatieve en klantgerichte verpakkingsoplossingen

Ulma Packaging biedt innovatieve en klantgerichte verpakkingsoplossingen

Ulma Packaging bestaat al meer dan 50 jaar en produceert verpakkingsmachines voor flowpack (horizontaal en verticaal), dieptrek, rekfolie, trayseal, robotbelading, caseloading, palletisatie en bundelen. De R&D-afdeling en het opleidingscentrum van Ulma stelt meer dan 100 mensen tewerk en staat garant voor innovatie en klantgerichte oplossingen.

Ulma Packaging is onderdeel van de Mondragon-groep, één van de 10 grootste Spaanse ondernemingen met een omzet van 15 miljard euro. Ulma Packaging is continu bezig met de ontwikkeling van haar machines. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen die er in de verschillende markten zijn, waar Ulma op anticipeert. De R&D- en engineeringafdeling probeert hierop in te spelen bij de ontwikkeling van nieuwe machines.

Om hier meer waarde aan te geven is er in 2002 het Ulma Packaging Technological Center
opgericht. Deze non-profit organisatie heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken, promoten, ontwikkelen, verbeteren en trainen van service met betrekking tot verpakkingstechnologieën.

Op Empack in Utrecht toont Ulma op haar stand F211 onder andere de FM 300, een horizontale flowpackmachine die volledig hermetische ‘pillow pack'-verpakkingen maakt met drie lasnaden voor verse voeding in een MAP-verpakking. Dit model werd ontwikkeld in het Ulma Packaging Technological Center door een team van gespecialiseerde ingenieurs en onderzoekers. Dit resulteerde in een machine die de nieuwste verpakkingstechnologie bevat om te voldoen aan de meest veeleisende toepassingen in de voedingsindustrie.

De machine is volledig opgebouwd in inox en op een cantilever chassis en met haar eenvoudig te verwijderen onderdelen om de machine te desinfecteren, is de FM 300 een ideale machine voor een breed gamma toepassingen.

De FM 300 is uitgerust met een ‘Box Motion'-lasbalk aangedreven met twee onafhankelijke
motoren. Deze technologie biedt een hoge graad flexibiliteit en maakt het mogelijk om zeer goede hermetische lassen te maken in die versies geschikt voor MAP, zonder productiecapaciteit te verliezen.

www.ulmapackaging.nl