HomeMachinesPrimair verpakkenUlma ontwikkelt nieuw model flowpacker met sideseal en krimpfolie

Ulma ontwikkelt nieuw model flowpacker met sideseal en krimpfolie

Ulma Packaging was op Empack in Evenementenhal Gorinchem, aanwezig zijn met onder andere de Artic Side Seal C, een nieuw model flowpacker met sideseal en krimpfolie (BDF) speciaal ontworpen voor porties kaas in MAP voor consumenten. Dit nieuwe ontwerp, gebaseerd op de Artic Sidesealmachine, zorgt voor een luchtdichte verpakking en een visueel aantrekkelijker eindresultaat, zonder seals aan de snijzijde, eenvoudig te openen en met meer ruimte voor etikettering. Een nieuw ontwikkeld product van Ulma Packaging, met veel voordelen voor de voedselveiligheid en het uiterlijk.

Ulma Packaging werkt al tientallen jaren voor de voedingsindustrie, een sector die vooral veeleisend is op het gebied van veiligheid en waar duurzaamheidsaspecten steeds belangrijker worden. Daarom hebben we oplossingen ontwikkeld die volledig op maat zijn voor elk product, waardoor we het materiaalgebruik kunnen optimaliseren, tijd kunnen besparen en arbeidskosten kunnen verlagen.

Ons nieuwste product, gebaseerd op Artic SS-verpakkingsmachines, is ontworpen om porties kaas te verpakken in verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer (MAP), waardoor de gebruikelijke langs- en dwarsseal van flowpackers worden geëlimineerd en deze worden vervangen door seals op dezelfde plaats als de korst, waardoor het eindproduct een aantrekkelijker uiterlijk krijgt en meer veiligheid wordt geboden, omdat het product geen langs- en dwarsseal meer heeft, waardoor het risico op lekkage in dat gebied wordt voorkomen.

Verpakkingen die luchtdichter, aantrekkelijker, duurzamer en gemakkelijker te openen zijn
Naast een verbeterd uiterlijk worden er ook milieuvoordelen behaald, aangezien het hele verpakkingsproces is ontworpen om het verpakkingsmateriaal van de verpakking te optimaliseren, met behulp van een extreem lichtgewicht plastic materiaal, een krimpfolie van slechts 21 micron dik.

Het elimineren van langs- en dwarsseal biedt ook voordelen voor etikettering, aangezien de twee boven- en onderzijden van het product geen seal hebben, waardoor er ruimte vrijkomt voor zoveel labels als nodig is. In deze van seal vrije ruimte kunt u labels opnemen die perforaties afdekken, easy open labels en/of promotionele labels.

Wat betreft easy open labels, deze nieuwe verpakkingsvorm maakt het mogelijk om ze zo te plaatsen dat de verpakking openscheurt, tot aan de lengteseal. Om ze te openen, hoeft u er alleen maar aan te trekken en de verpakking komt met een enkele beweging gemakkelijk los van het product, zoals te zien is in deze video, waarin te zien is hoe deze machines werken en wat hun voordelen zijn. Het hele verpakkingsproces wordt betrouwbaar, hygiënisch en met uitstekende esthetische resultaten uitgevoerd.

Zoals te zien is in de video, verzamelen de nieuwe verpakkingsmachines van Ulma Packaging de porties kaas op een volautomatische manier van de snijlijn en brengen ze vervolgens soepel over naar de binnenkant van de foliebuis. Om de verpakking er zo goed mogelijk uit te laten zien, worden de machines geleverd met een vouwkast die zich aanpast aan de grootte van elke portie. Het heeft ook een sidesealsysteem dat overtollige folie verwijdert, waardoor een dunne seal ontstaat.

Dankzij het cross-sealsysteem met een ‘long dwell' sealkop maakt de machine een zeer betrouwbare luchtdichte verpakking, waarbij een hoog prestatie- en veiligheidsniveau wordt gegarandeerd. Wanneer de porties in folie zijn gewikkeld en de verpakking is geseald, worden ze door een heteluchtkrimptunnel geleid, waardoor het verpakte product een uitstekend uiterlijk krijgt.

www.ulmapackaging.nl