HomeNieuwsBeurzen en evenementenUitreiking Vilans Innovatieprijs 2010 en lezing NVC tijdens Support Beurs in Utrecht

Uitreiking Vilans Innovatieprijs 2010 en lezing NVC tijdens Support Beurs in Utrecht

vilans-milner

Deze week vindt de Support Beurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze beurs vindt een aantal interessante activiteiten plaats. Vandaag zal Ger Standardt, Manager Kennisontwikkeling en projecten bij het NVC, een lezing houden genaamd ‘Accessible packaging design: uitpakken voor iedereen!’. Morgen vindt de prijsuitreiking plaats van de Vilans Innovatieprijs 2010 voor mooie en gebruiksvriendelijke producten.

In totaal zijn 7 producten genomineerd, verdeeld over 3 categorieën: de productprijs, de ideeënprijs en de studentenprijs.

Bij de productprijs is de Milner Klikversverpakking (foto) een van de genomineerden. Dit is een gemakkelijk te openen kaasverpakking met duidelijk herkenbare openingsslippen op alle hoeken. Bij het openen hoeft weinig kracht gebruikt te worden. De eenmalig te verwijderen folie voor houdbaarheid en hygiëne is voorzien van een ‘easy peel’ laag en een relatief grote treklip die het lostrekken eenvoudiger maakt. De verpakking is hersluitbaar en goed stapelbaar.

Voor de studentenprijs is slechts een inzending genomineerd: een nieuw suikerzakje met een uitlopende hals, waardoor het schenken gemakkelijker wordt. De uitlopende hals zorgt voor meer houvast bij het open scheuren, wat handig is voor mensen die problemen hebben met het vastpakken van kleine objecten.

Het NVC maakte onderdeel uit van de jury en zal bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Die dag zal het NVC ook een Position Paper publiceren over het belang van accessible packaging design voor de Nederlandse gebruikers en industrie.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl, www.vilans.nl en/of www.supportexpo.nl.

Bron: NVC