HomeNieuwsBedrijven en personenTwee generaties eigenaren vertellen over ontstaan en visie Teamplast

Twee generaties eigenaren vertellen over ontstaan en visie Teamplast

Teamplast heeft onlangs haar vernieuwde website gelanceerd, met onder meer informatie over de werkwijze en de mensen achter het bedrijf. Zo valt er te lezen over het ontstaan en de twee generaties eigenaren die momenteel zorg dragen voor een optimale samenwerking waarbij verbinding centraal staat.

In 1995 startten Gerard en Gerhard het bedrijf met een duidelijke visie die nog tot de dag van vandaag staat. Zij werkten een aantal jaar samen bij een spuitgietbedrijf in de regio. Na overname door een multinational veranderde de bedrijfsstructuur en gaf dit het extra zetje om een eigen bedrijf te beginnen. Begin 1995 was het dan zover en besloten ze om helemaal voor zichzelf te starten. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in maatwerk verpakkingen waarbij verbinding en een hoog serviceniveau centraal staat.  Mede door dit klant specifieke karakter en de bijbehorende doorlooptijden duurde het even voordat de eerste producten van de band kwamen. Waarbij er in 1995 welgeteld 1 machine in een veel te grote productiehal stond, staat er inmiddels een pand van 8000m2 met 70 machines en werden er in 2021 bijna 250 miljoen eenheden geproduceerd.

Door een nauwe samenwerking en oog voor een ieders kwaliteiten, zetten Gerard en Gerhard een indrukwekkend en toonaangevend bedrijf neer. Ze kennen elkaar inmiddels 35 jaar. Dit zorgt voor een hechte band en waardering. Gerard is met zijn technische kennis op het gebied van productontwikkeling en engineering al enige tijd verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Nog iedere dag is hij zelf in de fabriek te vinden om mee te kijken, te sleutelen aan machines en de operatie te optimaliseren. Gerhard faciliteert in alles wat de operatie nodig heeft en brengt met zijn analytisch vermogen meer dan alleen de cijfers in kaart. Het op elkaar ingespeelde duo weet precies wanneer ze elkaar moeten inschakelen om samen te zorgen voor het beste resultaat.

Als de mannen terugblikken op de afgelopen jaren zijn ze blij dat de visie die ze in 1995 hadden ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Trots op het feit dat ze dit samen met het team hebben bereikt. “Het is onwijs gaaf om te zien dat er zoveel geautomatiseerde productie/montagecellen staan, dat we dit al bijna normaal zijn gaan vinden.”

De toekomst zit vol mogelijkheden en vraagt om een duurzamere aanpak. De markt is constant in beweging. We verwachten dat mede hierdoor robotisering nog verder zal gaan toenemen. ”Nu we een jaartje ouder aan het worden zijn, geeft het energie dat een jongere generatie ons komt versterken en zij vol enthousiasme onze visie voortzetten met een vernieuwende blik.”

Als kinderen van Gerhard zijn Priscilla en Robin vanaf jongs af aan veel te vinden in de fabriek; skeeleren, verstoppertje spelen of binnen tennissen. In de beginfase van Teamplast kon dit allemaal nog en was het magazijn dan ook een heus speelparadijs voor broer en zus. De interesse in het bedrijf was al vroeg gewekt door soms te helpen met kleine montage klusjes. Robin was al vroeg op de hoogte van wat er bij Teamplast geproduceerd werd en Priscilla riep vooral dat ze nooit bij haar vader op kantoor zou gaan werken. Niets is tegenwoordig minder waar.

Beide volgden eerst hun eigen weg door het behalen van diverse studies en elders werkervaring op te doen. Voor Priscilla diende de kans zich aan in 2007, toen er bij Teamplast versterking op de commerciële afdeling nodig bleek. Dit kwam als een totale verrassing, maar toch hoefde ze hier niet lang over na te denken. Inmiddels is ze al heel wat functies verder. “Mijn huidige functie daagt mij nog iedere dag uit, ondanks dat kijk ik enorm uit naar de volgende stap binnen de organisatie.” Voor Robin lag dit net wat anders, hij zag zichzelf al na de middelbare school bij Teamplast werken. Na zijn studie HBO Business Management wist hij het zeker “Teamplast is mijn plek”. Toch heeft hij bewust de keuze gemaakt om eerst bij andere bedrijven werkervaring op te doen. Tot in 2017 ook voor hem de mogelijkheid ontstond om bij Teamplast aan de slag te gaan als Production Planner.

Dit ambitieuze duo heeft een mooie visie op de toekomst door innovatie en duurzaamheid samen te brengen. Zo maken ze Teamplast toekomstbestendig en brengen ze het beste uit twee werelden samen. Dit resulteert vandaag de dag al in mooie samenwerkingen en ontwikkelingen. “We zijn op een missie om écht de waarde toevoegende eigenschappen van kunststof aan de wereld te laten zien en willen deze op een circulaire manier inzetten.”

Je ziet dat broer en zus met hun verschillende eigenschappen elkaar goed aanvullen en een hecht duo vormen. “Robin durft groots te denken en maakt lastige vraagstukken, mede door zijn dosis humor, een stuk luchtiger”, zegt Priscilla. Waar Priscilla, volgens Robin, juist heel gedreven en behulpzaam is en met haar kritische blik zaken aan het licht brengt. Met bewondering vertellen ze hoe Teamplast is gegroeid tot een stabiel en professioneel bedrijf met een sociaal karakter en een hecht team.

“Wij zijn echt trots om een bijdrage te mogen leveren aan wat Gerard en Gerhard hebben opgebouwd. Er ligt een super mooie fundering en dat we de kans krijgen om dit samen voort te zetten vinden wij een grote eer.”

www.teamplast.nl