HomeMachinesInspecterenTuinderij Vers controleert verpakkingen met Datalogic-oplossing

Tuinderij Vers controleert verpakkingen met Datalogic-oplossing

Tuinderij Vers, groenteverwerkingsbedrijf in Brielle, snijdt, mengt en verpakt groenten en fruit tot panklare en kant en klare producten. Hierbij hechten zij grote waarde aan voedselveiligheid en hygiëne. Daarnaast is het gebruiksgemak en een eerlijke prijs voor de consument een belangrijke graadmeter.

Zo’n 400 betrokken en enthousiaste medewerkers verzorgen de productie met een modern machinepark, ze maken goede afspraken met grondstoffenleveranciers en regelen het transport in eigen beheer. Op deze manier leveren zij een assortiment met panklare groenten, groentemixen, slamelanges, rauwkosten en kant-en-klare maaltijdsalades aan groothandels, supermarkten en foodservices in de door de afnemer gewenste verpakking.

Binnen de foodindustrie zie je dat er steeds meer geautomatiseerd wordt gecontroleerd. Niet zo gek ook, een foutje kan leiden tot (dure) recalls en reputatieschade. Ook Tuinderij Vers heeft een geautomatiseerde controle in het productieproces ingebouwd. Een Datalogic Matrix barcodescanner controleert of de flowpack verpakking de juiste sleeve heeft gekregen.

Door middel van een Datalogic handscanner wordt bij aanvang van de productierun de barcode van de te gebruiken sleeve gescand, dit zodat de scanner weet welke barcode er aankomt. Vervolgens worden de producten in de flowpack-verpakkingsmachine verpakt. Daarna gaat de verpakking door een JASA sleever en wordt er een kartonnen sleeve om de verpakking aangebracht. Direct na het aanbrengen controleert de Datalogic Matrix barcodescanner of de juiste sleeve om het product zit. Wanneer de barcode juist is, ‘match’, gaat de verpakking door naar de draaitafel, wanneer de barcode onjuist is, ‘no match’, stopt de productierun.

Bij deze toepassing wordt de matchcode-instelling gebruikt. Dat betekent dat er niet alleen een leesbare barcode moet zijn, maar dat de barcode die gelezen wordt ook echt de juiste barcode moet zijn. Een andere mogelijkheid is controle met de read-instelling. Dan wordt alleen gekeken of de barcode leesbaar is, het maakt daarbij niet uit welke barcode het is.

www.automator.nl