HomeNieuwsBedrijven en personenTU/e investeert miljoen euro in onderzoek naar polymeren

TU/e investeert miljoen euro in onderzoek naar polymeren

De TU/e investeert drie miljoen euro in zogenaamde High Potential Research Programs. Krijgen ieder een miljoen euro: onderzoek gericht op medische beeldvorming, kernfusie, en op de eigenschappen van polymeren. Een multidisciplinair team van polymeeronderzoekers van verschillende faculteiten gaat onderzoeken hoe het gedrag van polymeren precies samenhangt met de structuur van materialen op molecuulniveau. Lukt dit, dan is een volgend doel om polymeren zó te ontwerpen dat ze precies het gewenste mechanische gedrag vertonen.

Hart en hersenen beter in beeld

Het onderzoek richt zich op onderdelen van hart en hersenen die niet goed toegankelijk zijn met conventionele technieken, maar wel van grote betekenis zijn voor de gezondheidszorg. Men wil tot een toonaangevende onderzoeksgroep komen die werkt op het snijvlak van beeldvorming, wiskundige modellering, algoritmiek, visualisatie en biomedische toepassingen.

Plasma’s snappen

Dit project wil drie belangrijke stappen zetten: de stromingen in een plasmareactor beter in beeld brengen; hierdoor een beter begrip hebben van de stromingen; om hiermee beter het brandende plasma te kunnen beheersen. De programma’s krijgen elk gedurende vier jaar een subsidie van 250.000 euro per jaar.

Bron: Engineeringnet.nl
Foto: Bart van Overbeeke